Burdur Şeker Fabrikası’nda İkinci Karbonmonoksit Zehirlenmesi
Burdur’daki Şeker Fabrikası’nda bir kez daha zehirlenme olayı meydana geldi. 4 işçi, karbonmonoksit gazından etkilenme süphesi ile hastaneye götürüldü.
Olayın detaylarına göre, bu sabah saatlerinde Burdur Şeker Fabrikası’nda çalışan dört işçi, kireç taşından salınan karbonmonoksit gazı nedeniyle rahatsızlandı. İhbarın ardından bölgeye acil sağlık, polis ve AFAD ekipleri yönlendirildi. İşçilere, sağlık ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalenin ardından, zehirlenme belirtileri gösterdikleri gerekçesiyle ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Olay yerinde çalışan polis ve AFAD ekipleri ise araştırmalara devam ediyor. İşçilerin sağlık durumlarının stabilize olduğu bildiriliyor.
Daha önceki bir olayda, aynı fabrikada çalışan 7 işçi de karbonmonoksit gazından etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı. Söz konusu işçilerin tedavi süreçleri tamamlanmış ve aynı gün içinde taburcu edilmişti.
Olayın soruşturması devam etmekte olup, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği yönünde tartışmalar sürüyor.
HAFIZLIK YARIŞMASI MARMARA BÖLGE FİNALİ BİLECİK’TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ BİLECİK İL MÜFTÜSÜ AHMET DİLEK