Cizre’de AYT Sınavında Baygınlık Geçiren İki Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sırasında bayılan iki kız öğrenci, sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Sınavın ilk saatlerinde rahatsızlanan adaylar, Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sırasında bayılan iki

**Cizre’de YKS Sınavında Baygınlık Geçiren Adaylar Hastaneye Kaldırıldı**

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) iki aday baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

İki Öğrenci Rahatsızlandı

Cizre Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen YKS sınavında, iki kız öğrenci sınavın başlamasının ardından yaklaşık iki saat içinde rahatsızlandı. Duygusal ve fiziksel olarak zor anlar yaşayan öğrencilerin durumunu fark eden gözetmenler, derhal 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verdi ve sağlık ekiplerinin okula ulaşmasını sağladı.

İlk Müdahale ve Hastaneye Sevk

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, baygınlık geçiren öğrencilere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ardından, gerekli kontrollerin yapılabilmesi için acil olarak iki aday ambulansla Cizre Devlet Hastanesi’ne transfer edildi. Olayla ilgili olarak, yetkililer tarafından daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Cizre’de yaşanan bu üzücü olay, sınav sürecinin zorluklarını bir kez daha gözler önüne sererken, adayların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.