Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Skolyoz Farkındalık Haftası’nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yeşil ışıklarla aydınlatıldı

    “Skolyoz Farkındalık Haftası” dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yeşil ışıkla aydınlatıldı. Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği Başkanı Prof. Dr. Evrim Coşkun, geç tanı olmanın riskine dikkat çekerek, tedavi ile ilgili farkındalığın artırılması gerektiğini ifade etti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Skolyoz Farkındalık Haftası’nda İstanbul’da Önemli Etkinlik

    Bu yıl “Skolyoz Farkındalık Haftası” kapsamında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yeşil renkle aydınlatıldı. Skolyoz hastalığının geç teşhis edilmesinin önemine vurgu yapan Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği Başkanı Prof. Dr. Evrim Coşkun, “Skolyozdan korkmayın, geç kalmaktan korkun” sözlerini dile getirdi.

    Haziran Ayı Skolyoz Farkındalık Ayı

    Dünya genelinde her yıl Haziran ayı, “Skolyoz Farkındalık Ayı” olarak kutlanmakta ve Haziran ayının üçüncü Cumartesi günü ise “Skolyoz Farkındalık Günü” olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de de bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, akşam saatlerinde yeşil renkle aydınlatıldı.

    Erken Tanı ve Tedavi Önemi

    Prof. Dr. Evrim Coşkun, bu farkındalık döneminde skolyoz teşhisinin ve tedavisinin önemine dikkat çekti. Geç kalmanın sonucunda yaşanabilecek sorunların altını çizen Coşkun, “Skolyozdan korkmayın, geç kalmaktan korkun” ifadesiyle toplumu bilgilendirdi. Ayrıca, dünyada skolyoz tanısında genel olarak bir gecikme yaşandığını belirtti.

    Coşkun, “Her yıl Haziran ayını Skolyoz Farkındalık Ayı ve üçüncü Cumartesi’ni de Skolyoz Farkındalık Günü olarak belirleme kararı alındı. Bu yıl da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle, 21 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00 ile 22.00 arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü yeşil renkle aydınlattık. Bakanlığa desteği için teşekkür ediyorum.” dedi.

    Skolyoz Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar

    Skolyoz tedavisinin daha yaygın bir kabul görmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, “Biz, skolyoz tedavisinde egzersiz ve korse kullanmaktayız. Ergenlik dönemindeki çocukların bu tedaviyle olumsuz psikolojik etkilenme yaşamaması için, bu tür uygulamaları diş teli kullanımları gibi normalleştirmemiz gerekiyor.” şeklinde ifade etti.

    Skolyoz tedavisinin, diş yapı bozukluklarında kullanılan diş teli uygulaması gibi bir standart haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, ailelerin bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.