Tekirdağ’da Buğday Tarlasında Yangın Paniği
Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı İshakça Mahallesi’nde buğday tarlasında meydana gelen yangında yaklaşık 200 dönüm ekili alan tamamen yanarak kül oldu.
Yangın, öğle saatlerinde İshakça Mahallesi’nde bir buğday tarlasında patlak verdi. Alınan bilgilere göre, yangının çıkış kaynağı balya makinesinden çıkan kıvılcımlar olarak belirlendi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Yerel Halk ve İtfaiye Müdahalesi
Alevleri fark eden mahalle sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaştı ve yardım taleplerini iletti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler, su tankerleri ve Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışanları sevk edildi.
Mahalle halkı da traktörleriyle yangına müdahale ederek büyük bir özveriyle destek sağladı. Çiftçilerin oluşturduğu toprak setler sayesinde yangının çevredeki diğer tarım alanlarına sıçraması önlendi.
Yangın Kontrol Altına Alındı
Yangın, ekiplerin ve vatandaşların saatler süren yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Ancak, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla jandarma ekipleri inceleme başlattı. Bu üzücü olay, tarım alanlarına verilen zararın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.