Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile İstanbul’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile görüşerek, İsrail’in saldırılarına karşı Türkiye’nin kararlı duruşunu vurguladı. Erdoğan, çatışmaların sona ermesi için diplomasi yolunun açılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi

Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı çerçevesinde İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi kabul etti.

Görüşmede, İsrail ile İran arasındaki gerginliklerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin, İsrail’in Gazze, Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı koyduğu gibi İran’a yönelik tehditlere karşı da kararlı bir tutum sergilediğini vurguladı.

Çatışmaların Sonlandırılması İçin Diplomasi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yeni bir savaşa tahammül edilmediğini belirtti ve İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulması gerektiğinin altını çizdi. Nükleer anlaşmazlıkların çözüm yolu olarak müzakerelere dikkat çekti.

Türkiye’nin, İran ile ABD arasında teknik ve liderler düzeyinde gerçekleştirilmesi gereken görüşmeler için diplomatik çabalarına devam etmeye hazır olduğunu ifade eden Erdoğan, bu süreçte Türkiye’nin üzerine düşen rolü üstlenmeye istekli olduğunu sözlerine ekledi. Bu, bölgedeki gerilimin azaltılması ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.