Alanya’da Adaba Aykırı Eylemler Sonrası İş Yeri Mühürlendi
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir barda uygunsuz davranışların sergilendiği ve bu anların sosyal medya platformlarında paylaşıldığı ihbarı üzerine Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilgili harekete geçti. Ekipler, Antalya Valiliği, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle tespit edilen işletmeyi 30 gün süreyle kapattı.
Sosyal Medya Üzerinden Paylaşılan Videolar Ülke Gündemini Sarstı
Turizm alanlarında faaliyet gösteren halka açık eğlence mekanlarında yaşanan adaba aykırı tutumlar, sosyal medya ve haber kuruluşlarında geniş yer buldu. İşletmelerin kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı bu tür içeriklerin Alanya’da da görüldüğünü belirten yetkililer, durumu incelemek için gerekli işlemlere başladı. Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri, belirlenen işletmeyi tespit ederek, mühürleme işlemini gerçekleştirdi.
İş Yeri Çalışanına Suçlamalar Yöneltildi
Mekanın çalışanı olduğu belirlenen O.S. isimli şahsa, ‘Hayasızca Hareketler’ suçlamasıyla 2025-31 suç sayılı soruşturma açıldı. Çarşı Mahallesi İzzet Azakoğlu Caddesi üzerindeki H.B. adlı işletmeye, 5259/3 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’na dayanarak 30 gün süre ile kapatma cezası verildi. Yetkililer, bu tür işletmelerin faaliyetlerini durdurmaya yönelik olarak etkili bir şekilde hareket etmektedirler.
Alanya Belediye Başkanı’ndan Sert Açıklama
Konuya ilişkin görüş bildiren Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, 2024 yaz sezonundan itibaren bu tür uygunsuz davranışlara karşı sıfır tolerans politikası benimsediklerini ifade etti. Özçelik, “Alanya’nın turizmini daha ileriye taşımak için çalışmalarımız sürerken, birkaç işletmenin sosyal medya aracılığıyla kentimizin imajını zedelemesine izin vermeyeceğiz. Ekiplerimiz gerekli tüm adımları atmış ve uygunsuz hareket sergileyen işletmelere yönelik ticarî faaliyetlerini sonlandıracak işlemleri yapmıştır. Gelecekte de bu tarz davranışlara asla tolerans gösterilmeyecek.” ifadelerini kullandı.
İSTANBUL’DA KÜRESEL ULAŞTIRMA KORİDORLARI FORUMU CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN AÇILIŞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK.