Erdoğan: “İsrail’in Gazze’deki Katliamı, Tarihin En Karanlık Sayfalarından Biridir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek, Netanyahu hükümetinin soykırımdan sorumlu olduğunu vurguladı. Erdoğan, Filistin halkına destek mesajları vererek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sarsıcı Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen “İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu”nda dikkat çekici bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında İsrail Başbakanı Netanyahu ve hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Netanyahu ve hükümeti, bir takım kural, ahlak ve hukuku hiçe sayarak, aylardır işledikleri zulümlerle adlarını utanç verici bir şekilde Hitler ve Pol Pot gibi zalimlerin yanına yazdırmayı başardılar” ifadelerini kullandı. Gazze’deki duruma da değinen Erdoğan, “Maalesef, bu soykırım ve İran ile yaşanan çatışmalar geri dönülmez bir noktaya ilerlemekte. Bu haydutluğun bir an önce son bulması elzem” dedi.

Filistinli Mazlumların Yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü saldırılar yüzünden zor durumda kalan Filistin halkına destek verdiklerini vurguladı. “Bu süreçte mazlumların yanında durmaktan asla çekinmedik” ifadesini kullanan Erdoğan, “Bugün de barış, adalet ve özgürlük diyerek Filistin’in bağımsızlığını savunuyoruz” şeklinde konuştu. Forumun, gençler ve İslam dünyası için hayırlı kararlar alacağına inandığını belirtti.

İslam Dünyasına Yönelik Uyarılar

Erdoğan, konuşmasında İslam dünyasının zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, “Bu savaş ve çatışmalar toplumumuz üzerindeki etkilerini arttırmaktadır. Gazze’deki insanlık dramı ve barışın sağlaması adına acil bir çözüm gerekmektedir” dedi. Gazze’deki sağlık altyapısının büyük ölçüde zarar gördüğünü ve saldırıların sivil hayatı olumsuz etkilediğini de belirtti.

Büyük Birliktelik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam aleminin, özellikle gençlerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Birlik olmadan rahmet olmaz” dedi. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu mücadele sadece Filistin için değil, tüm İslam coğrafyası için bir mücadeledir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Hep birlikte daha güçlü ve dayanışma içinde hareket etmek zorundayız. Unutmayın; birbirimize kenetlendiğimiz sürece, her zorluğun üstesinden gelebiliriz” şeklinde son sözlerini aktararak, gençlerin sorumluluk almasının önemine değindi.