**Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2025 Yılı Ana Kararnamesi Tamamlandı**
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu ‘X’ üzerinden yaptığı açıklama ile Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2025 Yılı Ana Kararnamesi’nin çalışmalarının sona erdiğini duyurdu.
Kararnamenin Yayınlanması
Bakan Tunç, paylaşımında kararnamenin HSK’nın resmi internet sitesinde kısa süre içinde yayımlanacağını ifade etti. Tunç, bu süreçte görev alan hâkimler ve cumhuriyet savcılarına, hukukun üstünlüğü, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine uygun bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri için başarılar diledi.
Hayırlı Olsun Dilekleri
Yılmaz Tunç, ayrıca kararnamenin hâkim ve savcılar ile birlikte aileleri, yargı teşkilatı, ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlı olmasını umduğunu belirtti.
Adalet Bakanı’nın bu açıklamaları, adalet sisteminin işleyişi açısından büyük bir önem taşırken, halkın güvenini pekiştirici bir adım olarak da değerlendiriliyor.