2025 YKS İçin Soru Kitapçıkları ve Evraklar, 528 Araçla 250 Sınav Merkezine Taşınıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2025-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için 528 nakliye aracının sınav evraklarını taşıdığını bildirdi. 21-22 Haziran’da Türkiye genelinde 250 merkezde uygulanacak sınav için güvenlik önlemleri artırıldı. Ersoy, adayların rahat ve huzurlu bir ortamda sınav girmelerini sağlamak için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy,

2025-YKS İçin Sınav Evrakları Yolda

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) kapsamında, sınav kitapçıkları ve belgelerini taşıyan 528 nakliye aracı, ülke genelindeki 250 sınav merkezine yoğun güvenlik önlemleri altında sevkiyatına başladı.

250 Merkezde Eş Zamanlı Uygulama

Bu yıl, 2.5 milyondan fazla adayın katılım göstereceği 2025-YKS, 21-22 Haziran tarihlerinde toplamda 250 merkezde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Sınav evrakları, Ankara’da iletişim araçlarından uzak ve kapalı bir ortamda 40 gün boyunca hazırlandı. Bugün, bu evrakları taşıyan nakliye araçları, belirtilen merkezlere doğru hareket etti. Araçların yola çıkışı havadan dron ile görüntülendi.

ÖSYM’den Güvenlik Açıklaması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2025 YKS hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti. Ersoy, “Sınav evraklarını taşıyan araçlarımız, belirlenmiş rotalar üzerinden yola çıktı. Tüm araçlarımızı özel takip sistemleriyle izliyoruz. Sıkıntı oluştuğunda anında müdahale edebiliyoruz” açıklamasında bulundu.

Araçların, Türkiye haritasında renk kodlaması ile takip edildiğini belirten Ersoy; “Araçlarımız güzergahları üzerinde sürekli hareket halinde. Sınav evrak dağıtım merkezlerinde, 360 derece kamera sistemleri ile güvenlik kontrolü sağlanmakta” şeklinde konuştu.

Adaylara Önemli Tavsiyeler

Ersoy, sınav gününde adayların rahat ve stressiz bir ortamda bulunmaları gerektiğini vurgulayarak, “Sınavlar hayatın bir parçası ama her şey değil. Adaylarımız kimlik belgeleri ve sınav giriş belgeleri ile hazır olsalar yeter. 21 Haziran’da TYT, 22 Haziran’da ise AYT ve YDT sınavı düzenlenecek” dedi.

Ayrıca, kamu kurumlarının sınav günü adayların konforunu sağlamak adına işbirliği içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Ersoy, vatandaşlardan da sınav saatlerinde gürültü yapmamalarını ve trafiğe dikkat etmelerini istedi.

Koordinasyon ve Hazırlık Süreci

Ersoy, 35 gün boyunca kapalı dönem matbaasında çalışan personelin Pazar günü sürecin tamamlanacağını duyurdu. 528 araç ve 750 bine yakın görevli ile birlikte yürütülecek olan bu yoğun sınav süreci, toplamda 2.5 milyon adayla gerçekleşecek.

Başkan Ersoy, tüm katılımcılara başarı dileyerek, emeklerinin karşılığını alacakları bir sınav süreci geçirmelerini temenni etti.