TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Brüksel’deki NATO Parlamento Zirvesi’nde Temaslarını Gerçekleştiriyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Brüksel’deki NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Kurtulmuş, Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı Peter De Roover ve diğer yetkililerle buluşarak toplantıya iştirak etti. Zirveye ayrıca Mevlüt Çavuşoğlu, Ali Özkaya ve Faik Öztrak da katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Brüksel'deki NATO Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Brüksel’de NATO Zirvesi’nde Temaslarda Bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne iştirak ediyor.

Kurtulmuş, Brüksel’deki resmi ziyaretleri çerçevesinde, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyor. Zirve öncesinde, Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı Peter De Roover, Belçika Senato Başkanı Vincent Blondel, NATO PA Başkanı Marcos Perestrello ve NATO PA Belçika Delegasyonu Başkanı Darya Safai tarafından karşılanan Kurtulmuş, önemli resmi temasta bulundu.

Uluslararası Temaslar ve Zirve Açılışı

Zirve esnasında Kurtulmuş; diğer ülke parlamento başkanları ve temsilcileri ile bir araya gelmek üzere Belçika Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na geçti. NATO PA Başkanı Perestrello ile Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı De Roover ve Belçika Senato Başkanı Blondel’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, katılımcılar arasında önemli bir diyalog ve işbirliği imkânı sağladı.

Zirveye katılanlar arasında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Belçika Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, NATO PA Saymanı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk de yer aldı. Bu önemli etkinlikteki katılımları, Türkiye’nin uluslararası platformlardaki görünürlüğünü artırıyor.