Kimyasal Koku Sorunu, 30 Ağustos Zafer Mahallesi Sakinlerini Tedirgin Ediyor

30 Ağustos Zafer Mahallesi sakinleri, Organize Sanayi Bölgesi’nden yayılan kimyasal koku nedeniyle rahatsız. DOĞADER Başkanı Murat Demir’in katıldığı toplantıda, kokunun özellikle gece saatlerinde arttığı belirtilerek, yetkililerden önlem talep edildi. Mahalleliler, sağlıklı bir yaşam istiyor.

30 Ağustos Zafer Mahallesi sakinleri, Organize Sanayi Bölgesi'nden yayılan kimyasal

Organize Sanayi Bölgesi Kokusu Mahalleliyi Rahatsız Ediyor

30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi, binaların arasına sıkışmış haldeki konutlardan özellikle gece saatlerinde yükselen kimyasal kokularla vatandaşları rahatsız ediyor. Sürekli olarak gelen bu rahatsız edici koku, mahalle sakinlerinin pencerelerini açmalarını zorlaştırırken, sorunun çözümüne yönelik yapılan şikayetlere de henüz yanıt gelmedi.

Yerel Halk Çözüm İçin Toplanıyor

Bu sıkıntılı duruma çözüm üretmek amacıyla bir araya gelen 30 Ağustos Zafer Mahallesi sakinleri, sorunla ilgili bir dizi toplantı düzenledi. DOĞADER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, yerel halkla gerçekleştirilen toplantıda durumu dikkatle inceledi. Demir, fabrikaların denetimden kaçmak için özellikle mesai saatleri dışında koku yaydığını ve bu durumun mahalle halkını etkilediğini vurguladı. Mahalleli, geceleri ‘boğuluyormuş’ hissi yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bu kimyasal kirliliğin elimine edilmesine yönelik acil önlemler alınmasını talep etti. Ayrıca, kokunun OSB sınırının hemen dışındaki fabrikalardan kaynaklandığı yönünde ciddi endişeler taşıdıklarını ifade ettiler.