Kastamonu’da Kız Meselesi Nedeniyle Öldürülen Genç İçin Müebbet Hapis Cezası İstendi

Kastamonu’da, Fuat Camcı’nın öldürülmesiyle ilgili Ferdi D. ve Yusuf S. hakkında müebbet hapis cezası istendi. Camcı’nın annesi, sanıkların planlı bir şekilde hareket ettiğini belirtti. Duruşma, sanıkların ifadeleri sonrası ertelendi.

Kastamonu'da, Fuat Camcı'nın öldürülmesiyle ilgili Ferdi D. ve Yusuf S.

**Kastamonu’da Kız Meselesi Üzerine Yaşanan Cinayet Davası İleri Götürüldü**

Kastamonu’da, bir kız meselesi nedeniyle çıkan tartışma sonrası bir gencin öldürülmesi olayında, 3 sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi.

Olayın Detayları

2023 yılı Aralık ayında Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Yolkonak köyü, Yukarıyuva Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, 19 yaşındaki Fuat Camcı ile Ferdi D. arasında sosyal bir mesele nedeniyle cep telefonuyla yapılan görüşme sonrasında tartışma başladı. Taraflar arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine Fuat Camcı, en yakın arkadaşı Eren E. ile birlikte, yanlarında Yusuf S. olduğu halde Yolkonak köyüne gitti.

Köyde tekrar karşılaşan Camcı ile Ferdi D. arasında gerginlik tırmandı. İddialara göre, Ferdi D. ve Yusuf S., yanlarındaki tüfekle Fuat Camcı’ya ateş açarak hayatını kaybetmesine neden oldular. Olay sonrası Eren E. araçla kaçarken, Ferdi D. ve Yusuf S. yürüyerek olay yerinden uzaklaştı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar sonrası başlattıkları soruşturma neticesinde, olayla bağlantılı olduğu belirlenen Ferdi D., Yusuf S. ve Eren E.‘yi gözaltına aldı. Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından sanıklar tutuklandı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten öldürme” suçlamasıyla yargı süreci başlatıldı.

Dava Süreci ve Talepler

Savcılık, sanıklara yönelik müebbet hapis cezası talep ederken, diğer sanıklar Ahmet C.G., Polat S., Onur Ş. ve Recep K. hakkında da “suç delillerini yok etme ya da değiştirme” suçlamasından 5 yıl hapis cezası istenildi. Savcı, tutuksuz yargılanmakta olan sanık Eren E.‘nin de tutuklanmasını talep etti.

Fuat Camcı’nın annesi Z. Camcı, duruşmada yaptığı açıklamada, oğlunun kasten öldürüldüğünü ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Sanıkların Savunmaları

Savunmasını yapan sanık Ferdi D., planlı bir cinayet işleseydi, Fuat Camcı’yı araçtan inmadan öldürebileceğini belirtti. Olaydan dolayı pişman olduğunu ifade eden Ferdi D., beraatini talep etti. Diğer tutuklu sanık Yusuf S. ise, olayın istemeden gerçekleştiğini ve tahliye talebinde bulunduğunu belirtti.

Tutuksuz yargılanan Eren E. ile Ahmet C.G. de suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, ilerleyen günlerde devam edecek duruşma için tarihi erteledi.