Gedik Piliç’ten AB Ülkelerine İhracat Atılımı
Türkiye’nin lider kanatlı eti üreticisi Gedik Piliç, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat gerçekleştirmeye başlayan ilk tavuk şirketi oldu. Hollanda ile başlatılan bu ticari serüven, diğer AB ülkeleri ile varılan iş ortaklıkları ile genişliyor.
İhracat sürecinin başlamasıyla birlikte Gedik Piliç’in ürünleri, AB pazarında önemli bir ilgi görerek birçok ülkede raflarda yer almaya hazırlanıyor.
İlklerin Firması Gedik Piliç
Gedik Piliç, Türkiye’deki kanatlı eti sektöründe öncü bir konuma sahip. 2020 yılında dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’e yaptığı ihracatla dikkatleri üzerine çeken firma, Avrupa’ya yönelik ilk piliç eti ihracatını gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2009 yılında başlatılan sıkı çalışmalar sonucunda, 2024 yılının Aralık ayında AB’ye kanatlı eti ihracatı yapmak için gerekli yetki belgesini alan Gedik Piliç, Mayıs 2025’te ısıl işlem görmüş piliç ürünleri ile Hollanda pazarına giriş yaptı.
Gedik Piliç, Mayıs ayındaki ilk ihracatının ardından, ürünlerinin kalitesi ve lezizliği ile Hollanda’daki iş ortaklarından tam puan aldı.
Avrupa’ya İhracat Hedefleri
Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik ve Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Gedik tarafından gerçekleştirilen yurt dışı ziyaretlerinde, Gedik Piliç ürünlerinin Hollanda’daki başarısının diğer AB ülkeleri tarafından da yoğun ilgiyle karşılandığı belirlendi. Bu çerçevede yeni iş birlikleri için çeşitli ülkelere ziyaretler devam ediyor.
Osman Gedik, konuyla ilgili olarak; “Gedik Piliç, her zaman yenilikçi ve ilklerin firması olma özelliğini korudu. Önceden Çin’e yaptığımız ilk ihracatın ardından şimdi de Avrupa’ya ilk ihracatı gerçekleştiren firmayız. Hedefimiz, Avrupa Birliği’ne üye bütün ülkelere ihracat yapmanın yanı sıra, İngiltere’yi de dâhil ederek tüm Avrupa’ya ulaşmaktır.” ifadelerini kullandı.
Sürdürülebilir Büyüme Vizyonu
Gedik Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Gedik, Avrupa ülkelerine başlatılan ihracat ile ilgili olarak “1968 yılında kurucumuz Halil Gedik’in öncülüğünde başlayan bu uzun yolculukta, Türkiye tavukçuluk sektöründe birçok ilki gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yüzde 100 yerli sermayeli bir firma olarak, yıllardır dünya genelinde ihracat yapmaktayız. Hedefimiz, markamızı Avrupa pazarında tanıtmak, potansiyel iş birlikleri kurarak kendimizi geliştirmek ve sürdürebilirlik politikalarımız çerçevesinde doğaya ve insana saygılı bir gıda firması olarak büyümeye devam etmektir.” şeklinde konuştu.
Gedik Piliç’in AB’ye yönelik ihracat stratejisi, ülke ekonomisine katkıda bulunurken aynı zamanda kaliteli ve inovatif ürünlerle sektördeki yerini güçlendirmeyi hedefliyor.