Şanlıurfa’da Cezaevinin Yıkımı Başladı
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, 13 yıl önce meydana gelen isyan sonucunda yaşamını yitiren 13 mahkumun bulunduğu cezaevinin yıkım işlemleri resmen başladı. Yıkım alanına, inşa edilecek bir okul ve gençlik merkezi için hazırlık yapılıyor.
Eyyübiye ilçesinde 1968 yılında inşa edilen E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi, 2012 yılında yaşanan isyan sırasında 13 mahkumu kaybetti. Olay, 16 Haziran 2012 tarihinde C-15 koğuşunda çıkan bir kargaşa sonucunda başlamış, ranzaları ateşe veren mahkumlar arasında çıkan çatışmalarda bu kayıplar yaşanmıştı.
Doğal Afetlerin Etkisi
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören cezaevi, yaşanan sel felaketi sonrası tamamen boşaltılarak, 2024 yılı için yıkım kararı alınmıştı.
Yıkım Süreci Başladı
Toplam alanı 28 dönüm olan tesisin 14 dönümü Milli Eğitim Bakanlığı’na, diğer yarısı ise Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edildi. Yıkım süreci başlatıldı ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yıkımın başlangıcında ilk balyozu vurarak süreci başlattı. Başkan Kuş, Besmele ile yıkıma başlamanın kendileri için tarihi bir an olduğunu belirterek, “Burada gözyaşı, hüzün ve keder vardı; ama umarım bu günden sonra umut, sevinç ve yeni başlangıçlar için bir kapı aralayacağız” dedi.
Yeni Başlangıçlar İçin Adımlar Atılıyor
Belediye Başkanı, Eyyübiye’nin genç nüfusunu göz önünde bulundurarak, buradaki arazi tahsislerinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Eyyübiye Belediyesi olarak, gençlerin geleceği için atıldıkları bu adımların, okul ve gençlik merkezi ile sonuçlanacağını ifade etti. Şu anda gerekli ihalelerin gerçekleştirmiş olduğunu belirten Başkan Kuş, “Üç ay içinde gençlik merkezimizin temellerini atmayı planlıyoruz. Burada artık mahkum değil, nitelikli gençler yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.
Eyyübiye halkı için umut dolu bir gelecek inşa etmek üzere atılan bu adımlar, ilçenin sosyal yapısına önemli katkılarda bulunacak.