Türkiye ve Bulgaristan Arasında Sınır Güvenliği ve İş Birliği Toplantısı
Türkiye ile Bulgaristan arasında yaz aylarında artan yolcu ve araç akışını daha iyi yönetebilmek için iki ülkenin yetkilileri sınır kapılarında bir araya geldi.
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen bu toplantıya Bulgaristan’dan bölgesel yetkililerin yanı sıra çeşitli diğer kurum temsilcileri katıldı. Toplantıya, Bulgaristan Bölge Valisi Dr. Stefka Zdravkova, Turizm Bakan Yardımcısı Pavlin Petrov ve diğer üst düzey yetkililerin yanı sıra Edirne Valisi Yunus Sezer ve il müdürleri de iştirak etti.
Sınır Kapılarında Yoğunluk ve Alınacak Önlemler
Toplantıda, yaz tatili süresince sınır kapılarında beklenen yığılmalarla ilgili alınacak önlemler detaylı şekilde ele alındı. Yetkililer, olası sıkışıklıklara karşı 24 saat esasına dayalı bir iletişim ağı sayesinde hızlı müdahale olanağının sağlanacağı bilgisini paylaştı.
Geçtiğimiz yıl, Türkiye-Bulgaristan sınır kapılarından 4 milyondan fazla yolcunun geçtiği ve bu yıl da benzer bir yoğunluğun yaşanacağı öngörülüyor. Bulgaristan Sınır Polisi Müdürü Başkomiser Anton Zlatanov, göç ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmaların yanı sıra sınır geçişlerinin daha da kolaylaştırılmasına odaklanıldığını belirtti.
İş Birliğinin Artan Önemi
Gümrük Ajansı Müdürü Georgi Dimov ise, Bulgar tarafının binek araç trafiğine karşı hazır durumda olduğunu ve araçların giriş anından itibaren dikkate alındığını ifade etti.
Edirne Valisi Yunus Sezer, Bulgar yetkililerin sergilediği yapıcı tutum için teşekkür ederek, iki ülke arasında sağlam bir iletişim ve anlayış köprüsü kurmanın önemine vurgu yaptı. Bu iş birliği, hem sınır güvenliğinin artırılması hem de karşılıklı anlayışın pekiştirilmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.