Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Ferdi Zeyrek’in Yerine Yeni Başkan Seçildi: Besim Dutlulu Görev Başında

    Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP’li Ferdi Zeyrek’in vefatından sonra yeni başkan olarak Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu seçti. Dutlulu, Manisa için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. İlk meclis toplantısı 17 Haziran’da yapılacak.

    Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP’li Ferdi Zeyrek’in vefatından sonra yeni

    Manisa’nın Yeni Belediye Başkanı Besim Dutlulu Seçildi

    Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP’li Ferdi Zeyrek’in vefatının ardından yeni belediye başkanını belirledi. CHP’nin adayı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yapılan gizli oylama sonucunda Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

    Ferdi Zeyrek’in Anısını Yaşatmak

    Kurban Bayramı’nın ilk günü 6 Haziran’da, evinin havuz makineleriyle ilgili bir kaza sonucu ağır yaralanan ve 9 Haziran’da hastanede yaşamını yitiren Ferdi Zeyrek, 10 Haziran’da binlerce Manisalı tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Merhum başkanın yerine geçmek üzere Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı.

    Toplantıyı yöneten Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Anıl Ceylan, “Bu üzücü kaybın ardından zor bir görev üstleniyorum. Ferdi Zeyrek’in hayallerini birlikte gerçekleştirmek için çalışacağımıza inanıyorum” dedi.

    Seçim Süreci

    Yapılan yoklamanın ardından, CHP grubu Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu aday gösterdi. Öte yandan, AK Parti ve MHP grupları aday çıkarılmayacağını açıkladı. Yapılan oylamada, Besim Dutlulu 85 oy alırken 2 oy ise boş çıktı.

    Yeni başkan Besim Dutlulu, göreve gelmesiyle ilgili duygusal bir konuşma yaparak, “Hepimiz büyük bir kayıptan dolayı üzgünüz. Hem dostumuzu hem de değerli bir lideri kaybettik” dedi. Zeyrek’in hayal ettiği Manisa için çalışacaklarına dair inancını vurgulayan Dutlulu, “Bu görevi üstlenmek kolay değil ama elimizden geleni yapacağız” dedi.

    Başkan Dutlulu’nun ilk meclis toplantısı 17 Haziran Salı günü gerçekleştirileceği belirtildi. Yeni başkan, çalışma arkadaşlarından da destek beklediklerini ifade etti, Manisa’nın tüm değerlerinin kendilerine emanet olduğunu dile getirdi.

    Tüm siyasi grupların iş birliğiyle, Zeyrek’in bıraktığı mirası yaşatacaklarını belirten Dutlulu, insanların gönlünde yer edinmeyi hedeflediklerini ve bu yolda çalışmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu vurguladı.