Aydınlı Sporcuların Başarısı İzmir’deki U20 Türkiye Şampiyonası’nda Gözler Önünde
İzmir’de gerçekleştirilen U20 Türkiye Şampiyonası, Aydın’ın milli sporcuları için tarihi bir başarıya ev sahipliği yaptı.
U18 Türkiye rekorlarını elinde bulunduran milli atlet Koray Uygun, 110 metre engelli yarışında gösterdiği performansla adından söz ettirdi. Seçme serisinde elde ettiği 13.41 (+1.0) derecesiyle “European Athletics” listesinde Avrupa’nın önde gelen derecelerinin arasında yer aldı. Finalde antik rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Uygun, 13.27’lik zamanı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Talha Gülnihal ile Aydın’ı Gururlandıran İkinci Derece
Aydın’ın diğer bir temsilcisi olan Talha Gülnihal de 110 metre engelli branşında 14.20’lik derecesiyle Türkiye ikinciliği kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Bu başarı, Aydınlı sporcuların şampiyonaya damga vurmasını sağladı.
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, bu başarılı sporcularla ilgili yaptığı açıklamada, “Milli sporcularımızı ve bu başarıda payı olan antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı. Yığmatepe, milli sporcuların başarılarının sürekli artmasını umut ettiklerini belirtti.
Bu muhteşem başarılar, Aydın’ın gelecekteki spor potansiyelinin de habercisi niteliğinde.