Manavgat’ta LGS Heyecanı: 3 Bin 340 Öğrenci Sınavda Ter Döküp, Veliler Stresi Dua İle Hafifletti

Manavgat’ta Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 3.340 öğrenci sınava katıldı. 13 okulda gerçekleştirilen organizasyon sırasında, veliler dışarıda stresle başa çıkmaya çalıştı. Sınav sırasında yüksek sesle çalışan iş makineleri ve aşırı hız yapan motosikletler, velilerin tepkisini topladı. Ömer G.G. ise geç kaldığı için sınava giremedi.

Manavgat'ta Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 3.340 öğrenci sınava katıldı.

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı Manavgat’ta Gerçekleşti

Manavgat’ta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, yoğun bir heyecan atmosferinde yapıldı. 13 okulda toplamda 198 salon ve özel ihtiyaçları olan öğrenciler için 32 tek kişilik salonda gerçekleştirilen bu sınava, 3 bin 340 öğrenci katılım gösterdi. Veliler ise dışarıda bekleyerek adeta stresle mücadele etti.

Sınav Katılımı ve Öğrenci Hazırlıkları

LGS sınavına katılım zorunlu olmamakla birlikte, ilçede öğrenim gören 8’inci sınıf öğrencilerinin 3 bin 713’ünden 3 bin 340’ı sınavda yer aldı. Manavgat’ta Mimar Sinan Mahallesi’ndeki okullarda yoğunluk gözlemlenirken, bazı veliler sevdiklerinin stresini azaltmak için kitaplardan veya cep telefonlarından dua okumaya yöneldi. Özellikle annelerin internette dua okuması dikkatlerden kaçmadı. Sınava girmek isteyen Ömer G. G. ise, maalesef sınav saatinin bitimine yalnızca 5 dakika kala, yani saat 09.50’de okula ulaşarak, hem geç kalmış hem de kimliğini unuttuğu için sınava alınmamıştır. Ömer G. G. ve babası, okuldan geri dönmek zorunda kaldılar.

Sınav Sırasındaki Olumsuzluklar

Sınav süresi boyunca bazı beklenmedik olaylar da dikkat çekti. DSİ’ye ait iki iş makinesi, gürültü yaparak sınav alanlarının yanından geçmeye çalışınca velilerin tepkisini topladı ve operatörler güzergahlarını değiştirmek zorunda kaldı. Ayrıca, hızla geçiş yapan ve yüksek ses çıkaran iki motosiklet sürücüsü de çevredeki vatandaşların rahatsızlığını artırdı. Trafik yoğunluğuna müdahale amacıyla zaman zaman polis ekipleri görevlendirildi. Sınavdan önce, öğrenciler tek tek güvenlik taramasından geçirilerek salonlara alındı. Bu esnada bazı velilerin duygusal anlar yaşadığı, bir annenin gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlemlendi.