Toprak Razgatlıoğlu, İtalya’daki ilk yarışta birinci olarak Dünya Superbike Şampiyonası’nda en fazla galibiyeti olan ikinci sürücü oldu.

Toprak Razgatlıoğlu, İtalya’da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası’nın 6. etabında birincilik elde ederek 64. zaferine imza attı ve şampiyona tarihinde en çok yarış kazanan ikinci pilot oldu. Yarışı Nicolo Bulega ve Danilo Petrucci takip etti.

Toprak Razgatlıoğlu, İtalya'da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası'nın 6. etabında birincilik

Toprak Razgatlıoğlu’dan Tarihi Başarı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, geçtiğimiz günlerde İtalya’da gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası’nın ilk ayağını zafere ulaşarak tamamladı ve böylece şampiyona tarihinde en çok yarış kazanan ikinci sporcu unvanını elde etti.

İtalya Etabında Dikkat Çeken Performans

Bu sezonun 6. yarışına İtalya’nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, Red Bull takımı sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, superpole sıralama turunu 1:31.856 olarak tamamlayarak, Nicolo Bulega’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Ancak, yarış öncesinde Bulega’nın aldığı üç sıra ceza sonrasında Toprak, yarışa pole pozisyonundan başladı.

Yarışın ilerleyen dakikalarında, Toprak ve Bulega arasında yarım saniyenin altında fark oluştu. Fakat son tura girilirken, milli motosikletçi farkı 0.556 saniyeye çıkarmayı başardı. Finiş çizgisini ilk sırada geçen Razgatlıoğlu, bu zaferle birlikte Nicolo Bulega’nın ikinci, Danilo Petrucci’nin ise üçüncü olduğu yarışta tüm dikkatleri üzerine çekti.

64. Zafer ve Tarih Yazma

Toprak Razgatlıoğlu, bu galibiyetiyle birlikte Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde toplam 64 zafer elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Bu başarı, onu tarihte en çok yarış kazanan ikinci pilota dönüştürdü.