Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Payallar Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelin makine dairesinde sabah saatlerinde meydana gelen yangın, kısa sürede paniğe yol açtı. Yangın anında otelde kalan az sayıda turist, hızlı bir şekilde tahliye edildi ve olay yerine gelen ekipler yangına müdahale ederek durumu kontrol altına aldı.
Yangının Çıkış Saati ve Yeri
Yangın, sabah 07.30 civarında otelin makine dairesinde başladı. Olay anında içeride bulunan birkaç misafir, dumanı fark ederek durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Yangının olduğu yere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve jandarma hemen sevk edildi. Otelin misafirleri hızla tahliye edilirken, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Otel Sahibi ve Yangınla İlgili Açıklamaları
Olaydan hemen önce otele geldiğini belirten otel sahibi Bahri Şanlı, dumanların yükselmeye başlamasıyla birlikte elektrik trafosunu kapattığını ifade etti. Şanlı, “Sabah 06.30’da otele geldim. Otel mühürlü olduğu için güvenlik kulübesinde bekledim. Dünden beri 3 oda doluydu. Yangın kazan dairesindeki boylerlerden kaynaklandı. Otel içerisinde yanan kablolar dışında başka bir şey olmadı. Yangına zamanında müdahale ettiğimiz için büyük bir felaket yaşanmadı. Ancak bir arkadaşımız dumandan etkilendi ve hemen hastaneye kaldırdık” dedi.
Olay Sonrası Gelişmeler
Yangın sonrası otel zabıta ekipleri tarafından tekrar mühürlenerek ticari faaliyetlerine son verildi. Olay hakkında geniş çaplı bir inceleme başlatıldığı bildirildi. Yangının sebebi ve maddi zarar konusunda detaylı araştırmalar devam ediyor.