Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da ehliyet sınavında kopya çekerken yakalanan şahıs ve ona yardım eden kişi gözaltına alındı

    Samsun’un Havza ilçesinde, ehliyet sınavında kopya düzeni ile tespit edilen 52 yaşındaki Y.Ç. ve sistemi uzaktan yöneten 25 yaşındaki S.A.Ç. gözaltına alındı. Olayda casus kulaklık ve diğer elektronik malzemeler ele geçirildi. Soruşturma devam ediyor.

    Samsun'un Havza ilçesinde, ehliyet sınavında kopya düzeni ile tespit edilen

    Samsun’da Ehliyet Sınavında Kopya Skandalı

    Samsun’da gerçekleştirilen ehliyet sınavına kopya mekanizmasıyla katılan bir kişi, sınav esnasında suçüstü yakalandı. Olayla bağlantılı olarak 2 kişi gözaltına alındı.

    Havza’da Sınav Sırasında Eşzamanlı Operasyon

    Havza ilçesinde meydana gelen olayda, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanları, Havza Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rehberliğinde yürüttükleri operasyonda Motorlu Taşıtlar Sınavı’na katılan Y.Ç.’nin (52) kopya düzenekli elektronik bir sistemle sınavı geçmeye çalıştığını belirledi. Sınav anında yakalanan şahsın üzerindeki sistemi uzaktan kontrol eden S.A.Ç. (25) ise okulun yakınındaki bir otomobilde gözaltına alındı.

    Ele Geçirilen Ekipmanlar ve Soruşturmanın Durumu

    Ekiplerin düzenlediği operasyonda, 3 adet casus kulaklık, 2 yaka kamerası, 2 verici cihaz, 6 sim kart ve pek çok elektronik malzeme ele geçirildi. Y.Ç. ve S.A.Ç. gözaltına alınırken, sözü edilen olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisi paylaşıldı.