Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ukrayna’dan Rus esaretine karşı yeni asker takası gerçekleştirildi!

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile yapılan yeni esir takasını duyurarak, yaralı askerlerin ilk aşamada geri dönmeye başladığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise, ikinci grup Rus askerinin iade edildiğini belirterek, gerekli sağlık hizmetlerinin sağlandığını ifade etti.

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile yapılan yeni esir

    Yeni Esir Takası Açıklaması

    Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenksiy, Rusya-Ukrayna savaşında yeni bir esir takasının gerçekleştiğini duyurdu. Zelenksiy, “Bugün, ağır yaralı ve yaralı askerlerimizin Rus esaretinden geri dönüşünün ilk aşamasını başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    İstanbul Anlaşması Kapsamında Gerçekleşti

    Dün, 2 Haziran’da İstanbul’da sağlanan anlaşma çerçevesinde bir esir takası daha gerçekleştirildi. Ukrayna lideri, esir takasını onaylayarak, “İstanbul’da anlaşıldığı gibi, insanlarımızı geri alma çabalarımız devam ediyor. Bugünkü takas, yaralı askerlerimizin dönüşünün başlangıcıdır ve onların acilen tıbbi yardıma ihtiyacı var. Bu takas önemli bir insani eylem olarak değer taşıyor. Esaret altındaki herkesin bulunup geri getirilmesi için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Yardım edenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Serbest Bırakılan Askerlerin Durumu

    Ukrayna askeri istihbaratı, serbest kalan askerlerin çoğunluğunun uzuv kaybı, enfeksiyon ve çeşitli travmalardan muzdarip olduğunu bildirdi. Güvenlik nedenleriyle, serbest bırakılan askerlerin toplam sayısının takas işlemleri tamamlandıktan sonra açıklanacağı belirtildi.

    İade Sürecinde Yeni Gelişmeler

    Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna arasındaki 2 Haziran 2025 tarihli anlaşmalar çerçevesinde, Kiev kontrolündeki bölgelerden ikinci bir grup Rus askerinin iade edildiğini duyurdu. Buna karşılık olarak, bir grup Ukrayna savaş esirinin de iade edildiği ve Rus askerlerinin şu anda Belarus’ta bulunduğu bilgisi verildi. Bu kişilere gerekli psikolojik ve tıbbi yardımın sağlandığı ve tüm Rus askerlerinin tedavi ve rehabilitasyon amaçlı olarak Rusya’ya gönderileceği ifade edildi. Ayrıca, dün yapılan takasla, 25 yaş altındaki savaş esirlerinin karşılıklı olarak değiştirildiği bildirildi.