Tavas Belediyesi’nden Kurban Bayramı’nda Nöbetçi Fırın Uygulaması
Tavas Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için nöbetçi fırınlar listesi oluşturarak, fırınlara bu konuda bilgilendirme yaptı. Ancak bazı fırınların belirtilen tarihlerde ekmek üretimi gerçekleştirmediği tespit edildi. Bu durum sonucunda Tavas Belediyesi, gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını açıkladı.
**Ekmeksiz Kalma Riskine Karşı Önlemler Alındı**
Bayram dönemlerinde vatandaşların ekmeksiz kalmamaları için nöbetçi fırın uygulamasını devreye sokan Tavas Belediyesi, Kurban Bayramı için de özel bir düzenleme yaptı. Her fırına, kendilerine verilen tarihlerde ekmek üretimi yapma zorunluluğu hatırlatıldı. Ancak bazı fırınların bu yükümlülüğe uymadığı ve bu durumun vatandaşların ekmek bulma konusunda zorluk çekmesine yol açtığı belirlendi. Tavas Belediyesi, ekmek üretiminde bulunmayan fırınlarla ilgili yasal süreçler başlatma kararı aldı.
**Başkan Tatık’tan Vatandaşlara Özür**
Ekmek üretemeyen fırınların vatandaşların sorun yaşamasına sebep olduğunu ifade eden Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, “Tebliğ edilmelerine rağmen ekmek fırınını açmayan işletmelerin, durumu düşünmesi gerekir. Bu süreçte vatandaşlarımızdan özür diliyorum ve gerekli adımları atacağımızdan emin olmanızı isterim” şeklinde açıklamalarda bulundu.