İğdır Devlet Hastanesi’nde Acil Doktora Saldırı
Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor Umut T.’ye gerçekleştirilen saldırı sonucu bir kişi tutuklandı.
Olayın Detayları
Dün akşam saatlerinde hastanenin acil bölümüne gelen V.K., eşinin kimliğinin bulunmadığını belirterek, hamilelik testi yapılabilmesi için kayıt işleminin kendi üzerine yapılmasını talep etti. Ancak doktor Umut T. işlemin usulsüz olduğunu ifade ederek duruma itiraz etti. Bu itirazın ardından V.K., doktora fiziksel saldırıda bulundu.
Olayın hemen ardından “beyaz kod” verilerek duruma müdahale edildi ve güvenlik görevlileri ile polis, V.K. ve arkadaşını gözaltına aldı. Yapılan muayenelerde doktor Umut T.’nin parmağının kırıldığı, kolunun çıktığı ve yüzünde çeşitli çizikler olduğu belirlendi. Gözaltına alınan V.K., emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. V.K.’nın arkadaşı A.K. ise serbest bırakıldı.
Sonuç ve Cezai İşlem
Bu tür şiddet olaylarının sağlık sektöründe yaşanıyor olması, toplumda büyük bir infial yaratırken, doktorların güvenliğinin sağlanması adına adımların atılması gerektiği vurgulanıyor.