Mersin’de Bayram Arefesinde Vatandaşlar Mezarlıkta Buluşup Dua Etti

1 Min Read

Mersin’de Bayram Arefesi Kutlaması

Mersin’in bir köyünde, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar mezarlıkta bir araya gelerek dua etti ve kabir ziyaretinde bulundu.

Değirmendere Köyü’nde Tören Düzenlendi

Merkez Toroslar ilçesindeki Değirmendere Köyü’nde, bayramın arefesi dolayısıyla mezarlık ziyaret programı gerçekleştirildi. Muhtar Harun Karagöz’ün liderliğinde yapılan etkinlikte köy sakinleri, mezarlıkta toplandı. Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından, katılımcılar, vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etme fırsatı buldu. Aynı zamanda gençler lokum, çocuklar ise kolonya sunarak etkinliğe tat kattı.

Geleneksel Arefe Günü Ziyareti

Muhtar Harun Karagöz, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu mezarlık ziyaretinin önemine değinerek, önce Kur’an-ı Kerim okunduğunu ardından bireysel olarak kabir ziyaretlerinin yapıldığını ifade etti. Bu gelenek, bayram öncesinde köy halkının bir araya gelmesine vesile oluyor.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir