Anadolu Üniversitesi Dış Danışma Kurulu Toplandı
Anadolu Üniversitesi Dış Danışma Kurulu, Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Eskişehir Baro Başkanı Barış Günaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Özkay, Prof. Dr. Serpil Koçdar, Prof. Dr. Erkan Erdemir, Prof. Dr. Köksal Büyük, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Kılınç, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Deniz Taşcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Umut Koç, TED Eskişehir Koleji Kurucusu Banu Kurt ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Eskişehir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgür Ersoy katıldılar.
Dışarıdan katılımcılar arasında ise Prof. Dr. Erol Göka, Eti Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Polatoğlu, Türkiye Kalite Derneği’nden Salih Yalçın, Atabay Kimya Ar-Ge Direktörü ve Türkiye İlaç Derneği’nden Doğan Taşkent ile araştırmacı-yazar Priscilla Mary Işın, Dr. Melike Günyüz ve Dr. Özer Özdinç yer aldı. Ayrıca yazar Namık Sinan Turan, toplantıya çevrimiçi olarak katıldı.
Rektör Adıgüzel’den Ortak Akıl Vurgusu
Toplantının açılışında söz alan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversitenin geleceğini oluştururken dış paydaşların önerilerinin de dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti. Rektör Adıgüzel, “Anadolu Üniversitesi olarak geleceğimizi şekillendirirken, sadece kendi iç dinamiklerimizi değil, şehrimizdeki ve ülkemizdeki uzman kişilerin görüşlerini de almak istiyoruz. Dış Danışma Kurulumuz, bu amaçla önemli bir danışma platformu sunuyor. Burada yapılan her yorum ve öneri, bizler için çok değerlidir. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda güçlendirmek için bu ortak akıl birikimini kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.
Prof. Dr. Adıgüzel, ayrıca Açıköğretim Sisteminin dünya genelindeki gelişimi, kampüs sürdürülebilirliği, eğitim kalitesi ve yapılan sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere pek çok konuyu Dış Danışma Kurulu üyeleriyle paylaştı.
Üniversitenin Stratejik Hedefleri Üzerine Tartışmalar
Anadolu Üniversitesi’nin stratejik hedeflerini belirlemek ve gelişimini yönlendirmek üzere toplanan Dış Danışma Kurulu, üniversitenin uluslararası sıralamalardaki durumu, Açıköğretim Sistemi faaliyetleri, bilimsel projeler ve akademik altyapı gibi önemli başlıkları masaya yatırdı. Türk Dili ve Kültürü Programı’nın, özellikle uluslararası öğrenciler için sağladığı esnek ve erişilebilir öğrenme olanaklarıyla dikkat çektiği ifade edildi. Bu program, üniversite düzeyinde Türkçe eğitim ve Türk kültürü hakkında derin bir bakış açısı sunmasıyla öne çıkıyor.
Ayrıca bilişim teknolojileri alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik yeni adımlar, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ve Bilgisayar Fakültesi’ndeki çalışmalarla destekleneceği vurgulandı.
Kültürel Etkinlikler ve Yeni Projeler
Toplantıda ayrıca kültür-sanat alanındaki gelişmeler üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu. Dört yıl aradan sonra yeniden başlayan Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin büyük ilgi gördüğü, Sinema Anadolu’da her Cuma düzenlenen “Halk Günü” film gösterimlerinin önemli bir etkinlik sunduğu belirtildi. Ayrıca, Tiyatro Anadolu tarafından sahnelenen “Maskeliler” ve “Aşk Neyledi” çocuk tiyatrosunun, hem kent kültürüne hem de kampüs yaşamına değerli katkılarda bulunduğu ifade edildi.
Yeni Vizyonlar ve Hedefler
Toplantıda Anadolu Üniversitesi’nin gelecek dönem hedefleri de masaya yatırıldı. Bu noktada öncelikli başlıklar arasında, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan öğrenci memnuniyet anketlerinde en üst sıralarda yer almak, Açıköğretim Sistemini uluslararası ölçekte yaymak, engellilere yönelik eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmak ve yapay zeka ile dijital teknolojiler alanında öncülük etmek gibi stratejik hedefler dikkat çekti.
Dış Danışma Kurulu üyeleri, üniversitenin bu vizyonel hedeflerine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, toplantının karşılıklı görüş alışverişleri ve önümüzdeki dönemdeki öncelikli çalışma alanlarının belirlenmesiyle sona erdiğini ifade etti.
