Tunceli’de Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi İlk Kez Gerçekleştirildi

Editör
2 Min Read

Tunceli’de Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi İlk Kez Gerçekleştirildi

Tunceli, sağlık alanındaki kapasitesini artırmak amacıyla Travma İleri Yaşam Desteği (TİLYAD) eğitimine ev sahipliği yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen bu eğitim, travmaya maruz kalan hastalara müdahalede sağlık personelinin bilgi ve yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen uzman eğitmenlerin katılımıyla, Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli eğitimcilerin de desteğiyle program başarıyla tamamlandı.

Eğitim, acil sağlık hizmetlerinde aktif olarak çalışan sağlık personeline özel olarak tasarlandı. İlk aşamada belirlenen bir grup personelin katıldığı bu eğitim programının, gelecek dönemde Tunceli genelindeki tüm acil sağlık hizmetleri çalışanlarına ulaşması düşünülüyor. Dört gün süren eğitim, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen standart müfredata uygun bir şekilde uygulandı. Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı istasyon çalışmaları, vaka simülasyonları ve sınav oturumları da eğitim programının bir parçasıydı.

Sağlık Müdürü’nden Eğitim Vurgusu

Eğitim ile birlikte, acil durumlara daha etkili ve sistematik müdahale becerilerinin kazandırılmasının amaçlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, “Sertifika alan tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyor, eğitim sürecine katkı sunan eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. TİLYAD eğitimleri, travma gibi hızlı müdahale edilmesi gereken durumlarda, sağlık personelinin bilimsel ve standart bir yaklaşım benimsemesini sağlamayı hedefliyor. Olay yerinden hastaneye kadar geçen süreçte doğru değerlendirme, uygun müdahale ve ekip uyumu kritik öneme sahiptir. Bu eğitimler sayesinde, sağlık çalışanlarının travma yönetimi becerileri geliştirilecek ve böylelikle hasta güvenliği ile yaşam şansı artırılacaktır. Müdürlük olarak benzer eğitim ve gelişim faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. TİLYAD eğitiminin ilimizdeki ilk düzenlenişi, Tunceli’nin sağlık hizmet kalitesini artırma adına önemli bir adım olmuştur,” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış