Sultanbeyli’de Dron Destekli Uyuşturucu Operasyonu
Sultanbeyli’de gerçekleştirilen dron destekli bir uyuşturucu operasyonu, şüphelilerin pencereden uyuşturucu maddeleri atmasıyla başladı. Çatıya çıkarak kaçmaya çalışan 2 kişi, kısa süre içinde yakalandı ve tutuklandı.
İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 26 Mayıs 2025’te Battalgazi Mahallesi’nde “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçunun önlenmesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen adrese, çevre güvenliği sağlandıktan sonra dron desteğiyle baskın yapıldı.
Polis ekiplerinin geldiğini fark eden Y.A. ve İ.H.B. isimli şüpheliler, evdeki uyuşturucu maddeleri aceleyle pencereden atmaya başladı. Ardından çatıya çıkarak kaçma girişiminde bulundular, ancak güvenlik güçleri tarafından kısa sürede yakalandılar.
Yapılan aramalar sonucunda, 7 kilogram bonzai (sentetik kannabinoid), bir hassas terazi, çok sayıda kilitli poşet ve aseton ile ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, 27 Mayıs 2025’te adliyeye sevk edilerek “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçlamasıyla tutuklandı.
Operasyonun anları, dronla saniye saniye kaydedilirken, şüphelilerin uyuşturucu paketlerini dışarı atması ve çatıya kaçma çabaları, dikkat çekici görüntüler oluşturdu.