Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kumruların Yumurtasından Sonra Kepçesini Çalıştırmaya Hazırlanan Hataylı Hafriyatçı 23 Gün Bekledi

    Hatay’da hafriyatçı Bülent Kuyucu, kepçesinin üstündeki kumru yuvasını korumak için 23 gündür çalışmıyor. 200 bin TL kayıp yaşayan Kuyucu, yavrular uçana kadar bekleyeceğini ve “Yuva yıkmak iyi değil” dedi.

    Hatay'da hafriyatçı Bülent Kuyucu, kepçesinin üstündeki kumru yuvasını korumak için

    Kumru Yavrusuna Gösterilen Duyarlılık: Bülent Kuyucu’nun Hikayesi

    Hatay’ın Antakya ilçesinde, hafriyat işinde çalışan Bülent Kuyucu, kepçesinin üstünde bir kumru yuvası bulunca ilginç bir karara imza attı. Yuvayı korumak adına 23 gündür aracını çalıştırmayan Kuyucu, bu süre zarfında yaklaşık 200 bin TL maddi kayba uğradı. Ancak günler süren sabrının meyvesini, kumruların yumurtalarından çıkmasıyla aldı.

    Kepçenin Üstündeki Mor Beyaz Misafir

    Narlıca Mahallesi’nde park halindeki kepçesinin bomunun üzerine kumru yuva yaptığını fark eden Kuyucu, bu duruma saygı göstererek çalışmalarını durdurdu. 23 gün boyunca kepçesini kullanmayan Kuyucu, bekleyişinin sonunda kumruların yumurtalarının çıkmasından dolayı mutlu oldu. Şimdi, kuşların yuvadan uçmasını sabırsızlıkla bekliyor.

    <h2:Yuva Bozmak İstemeyen Bir Kalp

    Kuyucu, kumruların yumurtadan çıkması sonrası yaptığı açıklamada, “Kepçe operatörüyüm, burada kumru yuva yaptı ve yumurtaları çıktığı için 23 gündür kontak vurmuyorum. Maddi olarak kaybım 200 bin TL’yi buldu ama kuşların uçmasını görmek için sabrediyorum,” diyerek yaşadığı kayıpları da dile getirdi. Kuyucu, kumruların uçmasını beklemenin kendisi için önemli olduğunu ve yuva bozmanın doğru bir davranış olmadığını vurguladı. “Bu makinem bir ay değil, 3 ay daha kalsa bile asla yuvayı yıkmam,” sözleriyle doğaya olan saygısını ifade etti.

    Kuyucu, kağıt üzerinde görünen kaybın yanı sıra, kumruların varlığının bir manevi değeri olduğunu da belirtirken, “Belki de Allah bizim iyiliğimiz için böyle bir durum yarattı,” diyerek duygularını dile getirdi.

    Bülent Kuyucu’nun bu davranışı, doğaya ve canlılara karşı duyarlılığın en güzel örneklerinden birini oluşturuyor.