Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erdoğan’dan Azerbaycan’a Destek Mesajı: “Yanınızdayız”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Bağımsızlık Günü etkinliğinde, Azerbaycan halkının zor günlerinde yanlarında olacaklarını vurguladı. Bağımsızlık ve Karabağ zaferinin önemli olduğunu belirten Erdoğan, kardeşlik mesajları verdi ve birlikte güçlü işbirlikleri kurduklarını ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Bağımsızlık Günü etkinliğinde, Azerbaycan halkının

    Azerbaycan Bağımsızlık Günü’nde Kardeşlik Mesajları

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 107. Azerbaycan Bağımsızlık Günü münasebetiyle Laçın’da gerçekleştirilen konserde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “İyi günlerde olduğu gibi zor zamanlarda da Azerbaycan’ın her daim yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

    Konser Programında Birlikteydiler

    Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif ile birlikte konser alanına katıldı. Konuşmasına Azerbaycan’ın dört bir yanındaki vatandaşlara selam göndererek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bağımsızlığın ne denli değerli olduğunu bilen bir milletin evladı olarak bu özel günü içtenlikle kutluyorum” dedi. Ayrıca, şehitleri anarak “Rabbim aziz şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin” dileklerinde bulundu.

    Kahraman Şehitleri Unutmadı

    Azerbaycan’ın önemli şairlerinden Samet Vurgun’un şiirini de okuyan Erdoğan, “Zor günlerde de Azerbaycan halkının yanında olacağız. Rabbim bu kardeşliği sonsuza dek sürdürsün” şeklinde konuştu. 1918’deki Cumhuriyetin bağımsızlık ve irade sembolü olduğunu vurgulayan Erdoğan, Karabağ zaferinin Azerbaycan’ı daha güçlü hale getirdiğini belirtti. “Bu zafer, milletimizin yeniden uyanışının sesi oldu” diye ekledi.

    Karabağ Zaferinin Anlamı

    Konserde seslendirilen müziklerin Karabağ’ın özgür topraklarının yankısı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Her beste, kahraman şehitlerimizin kanlarıyla ödenmiş muazzam bir zaferin ruhunu taşıyor” dedi. Bu etkinliğin, kardeşliği pekiştiren ve geleceğe umutla bakan bir buluşma olduğunun altını çizdi.

    Barış ve Kalkınma Vakti

    Karabağ’ın yeniden hayata dönmesini simgeleyen Fuzuli ve Zengilan havalimanlarının açılışına dikkat çeken Erdoğan, “Laçın Uluslararası Havalimanı’nın açılışı da bizlere nasip oldu. Enerji, ulaşım, tarım ve eğitim gibi alanlarda Azerbaycan ile güçlü işbirlikleri kuruyoruz” şeklinde ifade etti. Karabağ için artık barış, başarı ve kalkınmayı yazma zamanının geldiğini ve geçmiş acılardan ders alarak güven, iyi komşuluk ilişkileri sağlama hedefinde olduklarını vurguladı.

    Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in barışın mimarı olarak tarihe geçeceğine olan inancını dile getirerek, Laçınlılara ve bu anlamlı etkinliğe katılan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’e teşekkür ettiğini belirtti.