**ABD’den Öğrenci Vizesi İçin Yeni Sosyal Medya İncelemesi**
ABD yönetimi, eğitim amacıyla ülkeye gelecek olan öğrencilerin vize işlemlerinde sosyal medya hesaplarının gözden geçirilmemesi kararını alarak vize randevularını durdurdu.
Yeni Uygulamanın Detayları
Son gelişmelere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, öğrenci vizeleri için yapılan başvurularda sosyal medya incelemesi yapılmasını zorunlu hale getirmeyi planlıyor. ABD medyasındaki haberlere göre, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, tüm büyükelçilikler ve konsolosluklara öğrenci vizesi başvurusu yapanların randevu süreçlerinin durdurulması yönünde bir talimat verdi. Vize başvurusu yapanların sosyal medya hesapları incelendikten sonra randevu işlemlerinin tekrar başlayacağı bildirildi. Ayrıca, halihazırda alınmış olan randevuların bu karar doğrultusunda etkilenmeyeceği vurgulandı.
Güncellenmiş Kılavuz ve İnceleme Süreci
Rubio’nun talimatında, Dışişleri Bakanlığı’nın, sosyal medya hesaplarının incelenmesine dair güncel bir kılavuz yayınlamayı planladığı da ifade edildi. Talimat metninde, “Bakanlık, öğrenci ve değişim programı vizesi başvuru sahiplerinin detaylı taranması ve incelenmesi için mevcut süreçlerini değerlendiriyor. Bu incelemeler sonucunda, bu tür başvuru sahipleri için kapsamlı bir sosyal medya inceleme kılavuzu yayınlamayı hedefliyoruz.” denildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Rubio’nun talimatıyla ilgili haberlere yorum yapmaktan kaçınırken, “Öğrenci vizesi olan ya da olmayan herkesin ülkeye girişinin kimler tarafından yapıldığını belirlemek için tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.