Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası için Nevşehir’de yoğurt mayaladı

Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir’de yoğurt mayaladı. Güray Müzesi’nde yazar Süleyman Dilsiz ile bir araya gelen Erdoğan, kültürel mirasın önemi hakkında bilgi aldı ve “Yoğurt Uygarlığı” kitabının tanıtımına katıldı. Etkinlik sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir'de yoğurt mayaladı.

**Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Nevşehir’de Yoğurt Mayaladı**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir’e gitti ve burada tarihi bir an yaşandı.

Kapadokya Pazarı Açılışında Yoğurt Mayaladı

Emine Erdoğan, “Anadoludakiler Kapadokya Pazarı”nın açılışına katılmak üzere Nevşehir’deydi. Burada ilk olarak Güray Müzesi’ni ziyaret eden Erdoğan, ünlü yazar Süleyman Dilsiz ile birlikte Kapadokya’ya özgü geleneksel çömlekte yoğurt mayaladı. Mayalanmış yoğurdun tadını da deneyen Erdoğan, Dilsiz’den yoğurdun mayalanma sürecine dair bilgiler aldı ve lezzetini beğendiğini dile getirdi. Ayrıca, yazar Dilsiz’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile yayınlanan “Yoğurt Uygarlığı” kitabının tanıtımına da katıldı. Emine Erdoğan’a bu ziyaret sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Nevşehir Valisi Ali Fidan eşlik etti.

Akşam Yemeğinde Konuklar ile Buluştu

Etkinlik ardından Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası doğrultusunda Nevşehir’e davet edilen misafirlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından etkinliklerine dair şu açıklamaları yaptı: “Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Kapadokya’da bir güzel haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde hazırlanan ‘Yoğurt Uygarlığı’ kitabının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yoğurdun kültürel mirasımızdaki önemini belgelerle gösteren bu kapsamlı çalışmanın, gastrodiplomasi vizyonumuza önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Toprağımızın mayası, kültürümüzün simgesi olan yoğurdu koruma çabası gösteren herkesi içtenlikle tebrik ediyorum. Geçmişten günümüze taşıdığı değeri temsil eden mayaladığımız yoğurdun her sofrada şifa olması dileğiyle… Bu anlamlı akşamda bizlere katılan kıymetli konuklara da teşekkürlerimi sunuyorum.”