Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cihangir Pehlivan, Uluslararası Turnuvada Şampiyon Oldu ve 2032 Olimpiyatları İçin Hedef Belirledi

Samsunlu eskrimci Cihangir Pehlivan, Antalya’da düzenlenen Uluslararası Çocuk Kupası’nda U10 kategorisinde altın madalya kazandı. 10 yaşındaki sporcu, 2032 Yaz Olimpiyatları’na odaklanarak başarılı bir geleceği hedefliyor. Antrenörü Engin Kılıç ile birlikte Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Samsunlu eskrimci Cihangir Pehlivan, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Çocuk Kupası'nda U10

Uluslararası Başarı: Cihangir Pehlivan Altın Madalyayla Döndü

Samsun’dan 10 yaşındaki eskrimci Cihangir Pehlivan, uluslararası arenada elde ettiği başarı ile göz doldurdu. Genç sporcu, katıldığı ilk uluslararası turnuvadan altın madalya kazanarak 2032 Yaz Olimpiyatları hedefini belirlemiş oldu.

Turnuva Detayları ve Hazırlık Süreci

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Cihangir Pehlivan, Antalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Kupası Eskrim Müsabakaları’nda U10 erkek kılıç kategorisinde şampiyonluk elde etti. Antrenörü Engin Kılıç’ın rehberliğinde çalışan Pehlivan, 24 Mayıs’ta Kocaeli’de yapılacak Türkiye Şampiyonası için de sıkı bir hazırlık süreci yürütüyor.

Olimpiyat Hedefi ve Aile Desteği

Başarısının kendisine büyük mutluluk verdiğini dile getiren Cihangir Pehlivan, “Bana inanan hocalarım ve ailem için gurur kaynağı olmak güzel. Bu benim için bir başlangıç noktası. Şimdiden Avrupa şampiyonalarını ve olimpiyatları hayal ediyorum. Ülkem adına eskrim alanında madalya kazanmak en büyük arzum” şeklinde konuştu.

Oğlunun azmini takdir eden baba Tanju Pehlivan ise, “Milli takıma seçilme sürecine sabırla yaklaşacağız. Cihangir, 2032 Brisbane Olimpiyatları için şimdiden hedefini belirlemiş durumda. Bu, hem bizi heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor” şeklinde açıkladı.