Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri Belediyesi’nden Özvatanlı Arıcılara 660 Bin TL Destek!

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Özvatan’daki tescilli bal üreticilerine 660 bin TL’lik 60 sertifikalı damızlık ana arı desteği sundu. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarım ve hayvancılık alanında 6 yılda 1 milyar TL’lik destek sağladı. Üreticiler, bu yardımdan memnun kaldıklarını belirtti.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Özvatan'daki tescilli bal üreticilerine 660 bin TL'lik

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Arıcılara Destek

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Özvatan ilçesindeki tescilli bal üreticisi arıcılara toplamda 660 bin TL değerinde 60 adet sertifikalı damızlık ana arı desteği sağladı. Son altı yıl içinde yaklaşık 1 milyar lira tarım ve hayvancılık alanında destek sunan Büyükşehir Belediyesi, “üreticiye hep destek, üretime tam destek”iklimiyle Kayseri’deki çiftçilerin en önemli destek kaynağı olma rolünü sürdürüyor.

    Tarım ve Hayvancılığa Yatırımlar Devam Ediyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda tarım ve hayvancılık alanlarında önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu yatırımlar, şehrin ekonomik yapısını güçlendirmek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

    Son altı yıl içerisinde tohumluk tahıl, baklagil desteği, koyun ve manda yardımları gibi pek çok alanda hemen hemen 1 milyar TL’lik bir destek sunan belediye, Özvatan’daki üreticilere 60 adet sertifikalı damızlık ana arı vererek bu destek zincirine bir yenisini ekledi.

    Özvatanlı Arıcılara Özel Projeler

    Bu bağlamda, İzole bir bölgede yetiştirilen Karniyol ırkı damızlık ana arılar ve kolonilere sahip olan 60 kişi desteğe ulaştı. Ayrıca, “Arı Bizden Kovan Sizden” projesi çerçevesinde 1000 adet koloniyi 4 milyon TL yatırım ile üreticilere sunan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de ana arı ıslahına katkıda bulunmayı da hedefliyor.

    Toplamda 660 bin TL yatırımla gerçekleştirilen sertifikalı damızlık ana arı desteği, bölgedeki üreticiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı ve Özvatanlı arıcılar, desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.