Hakkari’de Yöresel Ot Festivali ile Doğanın ve Gastronominin Buluşması Gerçekleşti

Hakkari’de “Doğanın Kalbinde, Lezzetin İzinde” temasıyla düzenlenen Yöresel Ot Festivali, doğa ve gastronomiyi bir araya getirirken 50’den fazla şifalı ot ve 100’den fazla geleneksel yemek sergilendi. Vali Ali Çelik, Hakkari’nin zengin kültürel ve doğal değerlerini tanıtmanın önemine vurgu yaptı.

Hakkari'de "Doğanın Kalbinde, Lezzetin İzinde" temasıyla düzenlenen Yöresel Ot Festivali,

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de “Doğanın Kalbinde, Lezzetin İzinde” temasıyla Yöresel Ot Festivali gerçekleştirildi.

Hakkari Valiliği’nin destekleriyle, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen festival, doğayı gastronomi ile buluşturarak yerel kalkınma ve eğitim alanlarında örnek bir etkinlik haline dönüştü. Festival boyunca, kentin eşsiz dağlarından toplanan 50’den fazla şifalı bitki, meslekî eğitim okulu öğrencileri ve ustalar tarafından hazırlanarak katılımcılara sunuldu. Ayrıca, 100’den fazla geleneksel yemek festival alanında açılan stantlarda sergilendi.

Vali Ali Çelik’in Ziyareti

Yöresel otların ve yemeklerin tanıtıldığı stantları ziyaret eden Hakkari Valisi Ali Çelik, “Bu önemli süreçte geldiğimiz noktada; Çukurca organik tahinimizin yanı sıra 9 yöresel lezzetimiz, kentimize ait 16 kilim ve Yüksekova Çirek peynirimiz tescillenmiştir. Bu çabaların karşılık bulması, bizim için büyük bir gurur ve sevinç kaynağı olmuştur. Hakkari, gerçekten olağanüstü bir gastronomiye, tarihi mirasa ve doğal güzelliklere sahiptir. Bunları dünyaya tanıtmak ve paylaşmak son derece önemlidir. Bu tür organizasyonlar, ilimizin turizmine de önemli katkıda bulunacaktır. Yöremize ait, coğrafi tescili yapılacak daha birçok ürünümüz var. Öncelikli hedefimiz, bu ürünlerin yöremizde kalmasını ve resmi tescilini gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.

Yeni Bir Hakkari İnşa Ediliyor

“Artık üretim, eğitim ve kültürle anılan bir Hakkari inşa ediyoruz” diyen Vali Çelik, söyleşisine şöyle devam etti: “Hakkari; sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda köklü kültürü, zengin bitki örtüsü ve üretim potansiyeliyle Türkiye’nin yükselen bir değeri olmaktadır. Bu dönüşümde emeği geçen tüm meslek liselerine, öğretmenlere, öğrencilere, üreticilere ve kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”