Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Güney Galler’de Sel Felaketi: Can Kaybı 4’e Yükseldi

Yeni Güney Galler’de süren şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde can kaybı 4’e yükseldi. 50 bin kişi mahsur kaldı, 177 kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Başbakan Anthony Albanese, ziyaretini iptal etti. Ulaşımda aksaklıklar devam ediyor.

Yeni Güney Galler'de süren şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel

**Yeni Güney Galler’de Sel Felaketi: Can Kaybı 4’e Çıktı**

Yeni Güney Galler’de, Avustralya’nın en kalabalık eyaletinin kırsal alanlarını etkisi altına alan yoğun yağışlar sonucunda meydana gelen sel felaketinde can kaybının 4’e yükseldiği bildirildi.

Selin Etkileri Artıyor

Son 3 gündür devam eden şiddetli yağışlar, Orta Kuzey Sahili’nde büyük hasarlara yol açtı. Yeni Güney Galler Acil Durum Servisi (SES) tarafından yapılan duyuruda, iki kişinin sel sularında mahsur kalarak yaşamını yitirdiği kaydedildi. Ayrıca, 1 kişi hala kayıp durumda bulunuyor. Sel nedeniyle etkilenen yaklaşık 50 bin kişinin yardıma muhtaç olduğu ve son 24 saat içinde toplam 177 kurtarma operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi. Avustralya Meteoroloji Bürosu ise, söz konusu yağış miktarının 4 aylık normal seviyesinin 3 günde yaşandığını açıkladı. Bununla birlikte, akşam saatlerinde yağışların şiddetinin azalması bekleniyor.

Başbakanın İptal Edilen Ziyareti

Sel felaketinin yıkıcı etkilerinden en çok etkilenen yerlerden biri olan Taree’ye yapmayı planlayan Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ziyaretini iptal etti. Başbakan Albanese, Hunter bölgesindeki Maitland kentinde yaptığı basın toplantısında, “Gitmeye çalıştık fakat koşullar bu durumu engelledi. İnsanlar bunu anlayacaktır. Şu anki düşüncelerimiz, bu zor durumda mahsur kalanlarla birlikte” dedi.

Ulaşımda Aksamalar ve Su Kaynakları Sorunu

Yağışların şiddeti, hava ve demir yolu ulaşımını da ciddi biçimde etkiledi. Sydney’de bazı banliyö tren seferleri ve uçuşlar iptal edildi. Ayrıca, Sydney’in su ihtiyacını karşılama konusunda kritik bir öneme sahip olan Warragamba Barajı’nın, doluluk oranının yüzde 96 olması nedeniyle taşma riski taşıdığı öğrenildi.