Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Emekli İbrahim Yürük, Ataşehir’de 24 Bin TL Kredi Borcu Sebebiyle 6 Milyonluk Evini Kaybetmek Üzere

    Ataşehir’de emekli İbrahim Yürük, 24 bin TL’lik kredi borcunu ödeyemediği için 6 milyon TL değerindeki evini kaybetti. Bankanın varlık yönetim şirketine devrettiği borç, zamanla 190 bin TL’ye çıkmasına rağmen Yürük’ün yaptığı yüksek meblağlı teklifler reddedildi. Evde aile geçmişinin olduğunu vurgulayan Yürük, çaresizlik içinde kalmış durumda.

    Ataşehir'de emekli İbrahim Yürük, 24 bin TL'lik kredi borcunu ödeyemediği

    Ataşehir’de Emekli İbrahim Yürük, Kredi Borcu Nedeniyle Evinin Satılmasına Engel Olamadı

    Ataşehir’de ikamet eden emekli İbrahim Yürük, 24 bin TL’lik kredi borcunu ödeyemediği için 6 milyon TL değerindeki evini kaybetti.

    Bankaya Olan Borçları ve Borç Yönetim Şirketleri

    2019 yılından itibaren işlerinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bankaya olan borçlarını ödemekte zorlandığını dile getiren Yürük, borcunu vadesinde kapatamayınca, alacakların varlık yönetim şirketlerine devredildiğini belirtti. Yürük, o dönemde 24 bin TL olan borcuna karşılık kendisine 120 bin TL talep edildiğini, ancak taksit tekliflerinin de kabul edilmediğini ifade etti. “Emekli maaşımla geçiniyorum. Peşin 50 bin TL önerdim ama kalan kısmı taksitle verecektim. Ancak senet istediler, aylık 10 bin TL’lik dokuz senet. O zaman aylık maaşım sadece 1000 liraydı; bununla ödeme yapmam mümkün değildi.” dedi. Bu süreç içinde kendisinin yaşadığı evde haciz işlemleri uygulandı ve icra süreci başlatıldı. Yürük, evin tek yaşadığı yer olduğunu icra müdürlüğüne bildirdiğini, fakat olumlu bir yanıt alamadığını belirtti. Kısa bir süre sonra evinin satışa çıktığı ve tapu kaydının başka birine geçtiği bildirildi.

    Üst Düzey Teklifler ve Reddedilen Ödeme Alternatifleri

    2024 yılı itibarıyla borcunun faiziyle birlikte 190 bin TL’ye ulaştığını belirten Yürük, borcunu kapatmak amacıyla varlık şirketine yaptığı yüksek meblağlı tekliflerin çoğunu reddettiklerini söyledi. “200 bin, 500 bin TL ve hatta oğlumun aracını satıp 2 milyon TL teklif ettim. Ama tek yanıtları ‘Evi istiyoruz’ oldu.” diye ekledi. Tapuya giderek ev için aile konutu şerhi koydurtmalarına rağmen, daha sonradan evin tapudan düştüğünü ve konutun boşaltılması için 15 gün içinde bir ihbarname aldıklarını ifade etti. Yürük, tapudan gelen ‘cebren alınmış’ yanıtı üzerine, “Borçlarımızı ödemek istiyoruz ama hiç kimse ödeme kabul etmiyor.” açıklamasında bulundu.

    Duygusal Bir Bağ ve Çaresizlik

    İbrahim Yürük, eşiyle birlikte yaşadığı evin tek yaşam alanları olduğunu vurguladı. “Bu evde annemin ve babamın ciddi emeği var. Yavrularımın hatıraları bu evle ilişkili. Çok çaresiz durumdayız.” diyerek yaşadığı duygusal zorlukları ve mevcut durumun çözülmesini istediğini söyledi.