**Muğla’da Matematik Keyfi: ‘Yaşayan Matematik Atölyesi’ Başladı**
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Yaşayan Matematik Atölyesi’, 5. sınıf düzeyindeki öğrenciler için matematik öğrenimini oyunlarla destekliyor.
Atölye Süreci ve Yöntemler
Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen bu atölye, 5. sınıf öğrencileriyle birlikte 8 hafta boyunca devam edecek. Öğrenciler, yenilikçi dramalar, geleneksel çocuk oyunları ve zekâ oyunları gibi yöntemlerle matematik bilgilerini pekiştirecek ve yeni yönleriyle keşfedecekler.
Sorun Çözme Yetkinliği Gelişiyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Matematik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan ve drama lideri olarak da atanmış olan Doç. Dr. Baki Şahin’in eğitmenliğinde düzenlenen bu atölyede, geleneksel matematik eğitimlerine kıyasla farklı bir yaklaşım benimseniyor. Atölyenin hedefi, öğrencilere matematiğin günlük yaşam içindeki yerini kavratmak ve öğrendikleri bilgileri hayatlarına entegre etmelerini teşvik etmektir.
Katılımcı odaklı bir program sunan bu atölye, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayarak, problemleri birlikte keşfetmelerine ve çözüm üretmelerine olanak tanıyor.
Programın Detayları
“Yaşayan Matematik Atölyesi”, 18 Mayıs’ta Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Felsefe ve Yaşam Akademisi’nde başlamış olup, her Pazar 14:00-16:30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Sekiz hafta süresince katılımcılar, matematiği gündelik yaşamla bütünleştiren pratik etkinliklerle dolu bir deneyim yaşayacaklar.
Başkan Aras’ın Vurgusu
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu projeyle ilgili olarak; “Geleceğin bilim insanları, sanatçıları ve düşünürleri bugünün çocuklarıdır. Bireylerin merak duygularını geliştirmelerine, sorgulamalarına ve kendi öğrenme yollarını oluşturmalarına olanak tanımak toplumsal bir sorumluluktur. Öğrencilerimizin birlikte düşünme, üretme ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak bizler için önemlidir. Matematik, sadece formüllere değil, hayatı anlama yetisine bağlıdır. Çocuklarımızın zihinlerinde bu tür becerilerin filizlenmesini sağlamak en büyük hedefimiz. Çünkü, çocukların özgür bir şekilde düşünebildiği ve soru sorabildiği bir gelecek inşa etmek zorundayız” şeklinde açıklamalarda bulundu.