Sivas Valiliği, Kene Vaka Artışına Karşı Önlemleri ve Riskleri Değerlendirdi

Sivas Valiliği, artan kene vakalarını değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Vali Yılmaz Şimşek’in liderliğindeki toplantıya Belediye Başkanı Adem Uzun ve sağlık yetkilileri katıldı. KKKA ile ilgili alınan önlemler ve halk bilgilendirme çalışmaları ele alındı. Ayrıca, Sivas Valiliği, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyardı, riskli alanlarda dikkat edilmesi gereken tedbirleri paylaştı.

Sivas Valiliği, artan kene vakalarını değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

**Sivas Valiliği’nden Kene Vakalarına İlişkin Toplantı**

Sivas’ta artan kene vakaları üzerine Sivas Valiliği tarafından bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, karşılaşılan riskler ve alınan önlemler masaya yatırıldı.

Toplantıya Katılım Yüksek Oldu

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in liderliğinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Adem Uzun, sağlık müdürü ve diğer ilgili yetkililer katılım gösterdi. Toplantıda, bölgedeki Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları üzerine detaylı bir sunum yapıldı. Mevsimsel ve çevresel faktörlerin etkisiyle artış gösteren bu vakalar, il genelinde yürütülen çalışmalarla birlikte masaya yatırıldı. Özellikle riskli bölgeler, halkın bilinçlendirilmesi amacıyla yapılacak faaliyetler, farkındalık kampanyaları ve alınabilecek önleyici tedbirler üzerinde duruldu.

Valilikten Vatandaşlara Uyarı Geldi

Sivas Valiliği, KKKA vakalarının artış göstermesi nedeniyle halkı dikkatli olmaya davet etti. Resmi sosyal medya hesaplarında yayımlanan uyarıda, “Sivas ve çevre illerde, mevsim değişiklikleri ve çevresel etkilerle dönemsel olarak yükselen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı dikkatli olunması önemlidir. Hayati tehlike arz eden bu hastalığa yönelik basit ama etkili önlemlerle kişisel ve toplumsal sağlık korunabilir. Tarla, bahçe, orman ve piknik alanları gibi riskli ortamlarda açık renkli ve vücudu kaplayan kıyafetler tercih edilmelidir. Pantolon paçaları çorapların içine sokulmalı; dönüşte vücut, özellikle kulak arkası, koltuk altı, kasık ve diz arasına yoğun şekilde dikkat edilmelidir. Vücuda yapışan kenelere kesinlikle çıplak elle müdahale edilmemeli ve kolonya ile sigara gibi maddelerle çıkarılmaya çalışılmamalıdır. Kene teması yaşayanlardan en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmaları rica edilmektedir. Hayvanların üzerindeki kenelere elle müdahale edilmemeli ve hayvanların kanı ile vücut sıvılarından kaçınılmalıdır. Kene ile temas sonrası 10 gün içinde halsizlik, ateş, iştahsızlık, baş ağrısı, bulantı ve ishal gibi belirtiler yaşanıyorsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kendi sağlıkları ve sevdiklerinin sağlığı için bu tavsiyelere özen göstermeleri önemle duyurulmaktadır.” şeklinde ifadeler yer aldı.

Valilikten yapılan bu uyarılar, vatandaşların kene kaynaklı hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını sağlamak amacı taşıyor.