Gaziantep’te Engelliler Haftası Kutlaması
Gaziantep’te 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla özel bir temsili askerlik etkinliği düzenledi. Bu anlamlı günde, özel ihtiyaçları olan gençler günlüklerini asker olarak yaşama fırsatı buldu.
Unutulmaz Bir Yemin Töreni
İl Jandarma Komutanlığı’nın destekleri ile 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik, gönülleri fetheden anlara ev sahipliği yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Engelli Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığında yer alan 95 birey, down sendromlu ve bedensel engelli olarak, temsili askerlik yemin töreninde buluştu.
Tören sırasında, üniforma giyen gençler yerlerini aldı ve aileleriyle birlikte duygu dolu anlar yaşandı. Ailelerin gözyaşları ve gururla dolduğu yemin töreninde, engelli bireyler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu üniformasını giyerek yemin ettiler.
Sıcak Bir Aile Atmosferi
Vatan sevgisi ve kardeşlik gibi değerleri ifade eden bu özel tören, ailelerin de çocuklarının gururlarını paylaşmasına olanak sağladı. Törende, özel ihtiyaçlı gençlere terhis belgeleri 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ve protokol üyeleri tarafından sunuldu.
Etkinliğin ardından açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Eyyüp Yıldız, programa katkı sağlayanlara teşekkür etti. Ayrıca, gençlerin Mehmetçik olma onurunu yaşamasının kendileri için büyük mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.
Büyük Bir Coşku İle Sona Erdi
Törenin sonunda, aileler çocuklarının bu değerli deneyimini gözyaşları ve gurur ile izleyerek, temsili askerlik anısını hafızalarına kazıdı. Askeri marşlar eşliğinde gerçekleştirilen geçit töreniyle etkinlik final yaptı.