Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türkiye’de Sürdürülebilirlik Vizyonu ile Uludağ Çevre Forumu’na Katılan ART Group, Çevreye Duyarlılığını Vurguladı

    ART Group, sürdürülebilirlik odaklı II. Uludağ Çevre Forumu’nda ana sponsor olarak yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Dursun, atık yönetimi ve döngüsel ekonominin önemini vurguladı. Türkiye’nin karbon nötr hedeflerine ulaşması için yönetmeliklerin revize edilmesi gerektiğini belirtti.

    ART Group, sürdürülebilirlik odaklı II. Uludağ Çevre Forumu'nda ana sponsor

    ART Group, II. Uludağ Çevre Forumu’nda Sürdürülebilirlik Vizyonunu Gösterdi

    Türkiye’nin otomotiv geri dönüşüm alanındaki önde gelen şirketlerinden ART Group, “Sürdürülebilir Yarınlar İçin Kolektif Vizyon” başlığı altında düzenlenen II. Uludağ Çevre Forumu’na ana sponsor olarak katılım gösterdi. Bu etkinlik, çevresel sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

    Değerli Kaynakların Dönüşümü İçin Ortak Akıl

    Sıfır atık düşüncesiyle faaliyetlerini sürdüren ART Group, etkinlikte çevre politikaları, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında tartışmalar yürüttü. Bursa Business School’da gerçekleştirilen forum, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) katkılarıyla yapıldı. Törenin açılışında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç gibi önemli isimler konuşma yaptı.

    Gelecek İçin Kararlı Adımlar

    Forum hakkında görüşlerini paylaşan ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Dursun, farklı konularda önemli paylaşımların yapıldığını kaydetti. Dursun, “Bu tür organizasyonlar, sürdürülebilirlik açısından pek çok aktörün bir araya geldiği değerli platformlardır. Biz de ART Group olarak, gelecekteki çevresel vizyonun şekillendirilmesine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek adına her fırsatta yanınızda olacağız” şeklinde açıklama yaptı.

    Dursun, teşekkürlerini de aktararak, “II. Uludağ Çevre Forumu’na destek veren Bakanımız Murat Kurum’a ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu organizasyonun çevresel farkındalık oluşturmasını ve sektörler arası iş birliklerini güçlendirmesini umuyorum” dedi.

    2023’e Kadar Önemli Hedefler Belirledi

    Büyüme hedefleri hakkında bilgiler veren Dursun, “Bugün Türkiye’de araç parkının yüzde 65’inin atık yönetimini üstleniyoruz. Başlangıçta 9 çalışanla yola çıktığımızda, 2020 yılındaki yatırımımız 500 bin dolardı. Şu an 50 kişilik bir ekibimiz var ve yatırım hacmimiz 5 milyon doları geçti. 2030 yılına kadar 6 tesis açmayı ve 250 kişiye istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Ülkemizi dünyada temsil edecek güçlü bir marka olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

    Somut Adımlar Gerekiyor

    Forumu’nun ikinci gününde “Otomotiv Sektörünün Sürdürülebilirlik Vizyonu ve Döngüsel Ekonomi” konulu oturumda konuşması beklenen Dursun, ömrünü tamamlamış araçlarla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Dursun, “20 yaş üzeri araçların trafikten çekilebilmesi için gereken önlemlerin alınması şart. Türkiye’de otomobiller genelde yatırım aracı olarak görülüyor, bu durum dönüşümü zorlaştırıyor. Karbon nötr hedeflerine ulaşmak için somut adımlar atmalıyız” şeklinde belirtti.

    Ayrıca, ikinci el parçaların güvenli kullanımı konusunda da dikkat çeken Dursun, “İkinci el parçaların standartlara uygun bir şekilde imha edilip geri dönüşüme kazandırılması gerekiyor. Ana sanayinin ihtiyaç duyduğu hammaddeleri ülkemizden sağlama potansiyelimiz var; bu konuda harekete geçmeliyiz” diye ekledi.