Marangozluk Mesleğine 64 Yıldır İmza Atan Usta: Abdullah Çolak
Bursa’nın İznik ilçesinde hayata gözlerini açan Abdullah Çolak, 12 yaşında babasının izinden giderek başladığı marangozluk serüvenini tam 64 yıl boyunca kesintisiz sürdürdü.
İlkokul Heyecanı ve Marangozluğa Adım
Çolak, İznik’te yer alan Elmalı Mahallesi’nde doğup büyüdü. İlk ve ortaokul eğitimini İznik’te tamamlayan Abdullah Çolak, genç yaşta marangozluk mesleğini öğrenmeye başladı. Babasının yanında geçirdiği o günleri özlemle anan Çolak, bu mesleğe olan tutkusunu ilk günkü heyecanıyla devam ettiriyor.
Unutulmaz Anılar ve Projeye Katılım
Yarım asırdan fazla bir süre zarfında pek çok anı biriktiren Çolak, geçmişte yaşadığı olayları adeta bir film şeridi gibi gözünde canlandırarak genç nesillere aktarıyor. İznik Belediyesi’nin ‘Yaşayan İznik Hazineleri’ projesi çerçevesinde, 36. belgeselde ele alınan Çolak, mesleğine olan bağlılığıyla dikkat çekiyor ve ustalık sürecini özenle sürdürüyor.
Abdullah Çolak, marangozluk mesleğine duyduğu aşkı ve İznik’le olan bağlantısını her zaman kalbinde yaşatıyor.