Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gaziantep’teki Ziraat Türkiye Kupası Finali, Taraftarların Alışverişiyle Esnafın Yüzünü Güldürdü

    Gaziantep, Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finaliyle yoğun bir turizm hareketliliği yaşadı. 30 bini aşkın taraftar, alışveriş yaparak esnafa büyük katkı sağladı. Tarihi mekanlarda yaşanan kalabalık esnafı mutlu ederken, bölge ticaretine can kattı.

    Gaziantep, Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finaliyle yoğun

    Gaziantep, Türkiye Kupası Finali ile Canlandı

    Gaziantep’te gerçekleşen Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray’ın Trabzonspor’u 3-0 mağlup etmesi, şehre gelen taraftarların alışverişleriyle esnafın yüzünü güldürdü.

    Türkiye’nin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gastronomi ve kültürel zenginlikleri ile tanınan Gaziantep, önemli bir futbol karşılaşmasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı.

    Yoğun İlgi ve Alışveriş Hareketliliği

    Ziraat Türkiye Kupası finalinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda karşılaşan Galatasaray ve Trabzonspor maçını izlemek üzere kente gelen taraftarlar, esnafla etkileşimde bulunarak alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Taraftarlar, özellikle tarihi bölgeleri gezerek ve alışveriş yaparak esnafı mutlu etti.

    Gaziantep, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir şehir olmaya devam ederken, bu maça gelen taraftarlar, Almacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ve Gaziler Caddesi gibi mekanlarda yoğunluk oluşturdu. Tarihi alanları gezen taraftarların, baklava, Antep fıstığı, katmer, beyran gibi yerel lezzetler ile doğal baharatları tercih ettikleri gözlemlendi.

    Çifte Bayram Sevinci Yaşandı

    Final maçı, Gaziantep’te turizm hareketliliği sağlarken, esnaf Ramazan Bayramı öncesi gibi bir durum yaşadı. Maç sonrası yapılan alışverişlerin kendilerine olumlu yansıdığına dikkat çeken esnaf, bu organizasyonda emeği geçen yetkililere teşekkürlerini sundu.

    Bakırcılar Çarşısı’nda esnaflık yapan Ahmet Pektaş, “Misafirlerimizin gelmesiyle caddelerimizde büyük bir hareketlilik oldu. İnsanlar yemek yiyor, çay içiyor ve alışveriş yapıyor. Alışverişlerin yoğunluğu esnaf için güzel bir dönemi işaret etti” dedi.

    Gaziantep’in Misafirperverliği

    Tarihi Tahmis kahvesinde çalışan Mehmet Hilmi Bağcı da, “Bu organizasyon şehrimiz için önemli bir fırsat oldu. Şehrimize gelen taraftarlar, hoş sohbetlerle kahvelerimizi içerek, dostluklarını pekiştirdiler. Gaziantep’in atmosferi hem esnafı hem de taraftarları memnun etti” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    Baklava ustası Selim Bağcı ise, “Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Şehrimize gelenlerin bayraklar ile sokakları süslemesi güzel bir atmosfer oluşturdu. Bu tür organizasyonların kentin tanıtımına ve ekonomisine katkıları büyük” ifadelerini kullandı.

    Gaziantep, Türkiye Kupası finali ile hem spor hem de alışveriş açısından büyük bir hareketlilik yaşarken, esnaf, taraftarlarla birlikte bu coşkuyu paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.