Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sarıgöl’de Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Coşkuyla Gerçekleşti

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl 2. kez düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, 19 okuldan 57 takım ve 624 öğrenci ile büyük bir katılım sağladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, etkinliğin kültürel mirası yaşatma amacını vurguladı. Dereceye giren okulların ödülleri 19 Mayıs’ta verilecek.

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl 2. kez düzenlenen Geleneksel Çocuk

    Sarıgöl’de Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Coşkuyla Gerçekleşti

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, katılımcı rekoruyla sona erdi.

    Bu yılki organizasyona ilçedeki 19 ilkokuldan tam 57 takım ve 624 öğrenci katıldı. Ayrıca, şenliğe okullardaki etkinliklerle birlikte toplamda binin üzerinde öğrenci de katkı sağladı.

    Büyük Nüfuslu İlçeleri Geride Bıraktı

    Sarıgöl’ün nüfus bakımından çok daha büyük ilçeleri geride bırakarak dikkat çektiği bu organizasyonda, turnuvanın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

    Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Geleneksel çocuk oyunlarımızı yaşatmak ve bu kültürel mirası yeni nesillere aktarmak için düzenlediğimiz bu etkinliği büyük bir başarıyla tamamladık. Çocuklarımız bu şenlikte hem eğlenceli zaman geçirdi, hem de rekabetten çok dayanışma ruhunu hissetti. Bu oyunlar, geçmişimizin mirasının yanı sıra çocuklarımıza paylaşmayı ve birlikte hareket etmeyi de öğretiyor. Emek veren tüm öğretmenlerimize, destekleyen velilerimize ve en çok da etkinliğe katılan sevgili çocuklarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Geleneksel değerlerimizi yaşatmak, bizlerin ortak sorumluluğudur. Bu yarışmalarla gurur duyuyoruz.”

    Teşekkürler ve Dereceler

    Yıldırak, turnuvanın başarısında önemli katkısı olan Şube Müdürü Yüksel Kanyılmaz’a ve hakem ekibine de teşekkür etti. Öte yandan, etkinlikle ilgili olarak dereceye giren okulların sıralaması ise şöyle belirlendi:

    – **Mangala Dalında:** 1. Dört Eylül İlkokulu, 2. Şehit Esin Akay İlkokulu, 3. Karacaali İlkokulu
    – **Mendil Kapmaca Dalında:** 1. Mimar Sinan İlkokulu, 2. Bahadırlar Hüseyin Keşkekoğlu İlkokulu, 3. Dört Eylül İlkokulu
    – **Kaleli Yakan Top Dalında:** 1. Çanakçı İlkokulu, 2. Mimar Sinan İlkokulu, 3. Sığırtmaçlı İlkokulu
    – **Tombik Dalında:** 1. Emcelli İlkokulu, 2. Özpınar İlkokulu, 3. Ahmetağa Neslihan Urgancı İlkokulu

    Dereceye giren okullara kupa ve madalyalarının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında verileceği bildirildi. İlçe birincilerinin ise 22 Mayıs’ta Kula’da gerçekleşecek olan Bölge Finalleri’nde Sarıgöl’ü temsil edeceği belirtildi.