RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Oryantiring Federasyonu’na Ziyaret
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Atilla Güler ile bir araya geldi.
Ziyaretin ana gündem maddesi olarak, oryantiring sporunun medya aracılığıyla daha fazla tanıtılması ve Türkiye genelinde daha yaygın hale getirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu. Görüşme sırasında, 24-25 Mayıs 2025 tarihlerinde Kırıkkale’de gerçekleştirilecek 14 Yaş Altı Türkiye Oryantiring Şampiyonası da masaya yatırıldı. Her iki başkan, bu önemli etkinliğin medya yardımıyla daha fazla görünürlük kazanmasının, genç sporcuların yanı sıra sporun genel bilinirliği açısından büyük avantajlar sunacağına dikkat çekti.
Şahin, gençlerin değişik spor dalları ile tanışmasının önemine vurgu yaparak, kamuoyunun oryantiring gibi gelişmekte olan branşlara dair bilgilendirilmesinde medyanın rolünün kritik olduğunu belirtti. Öte yandan, TOF Başkanı Güler, spora gösterilen desteğin kendilerini motive ettiğini ifade ederek, RTÜK ile iş birliği konusunda açık olduklarını dile getirdi. Ziyaret, ikilinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.