Aksaray’da Jandarma Narkotik Köpeği, Evdeki Uyuşturucu Maddeyi Buldu; 2 Şüpheli Tutuklandı

Aksaray’da jandarma, uyuşturucu ticareti yapan Ş.C. ve B.C. isimli kişilere operasyon düzenledi. Narkotik köpeği, evdeki bazanın içinde 1 kilo 464 gram bonzai buldu. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aksaray'da jandarma, uyuşturucu ticareti yapan Ş.C. ve B.C. isimli kişilere

Aksaray’da jandarma, uyuşturucu satıcılarının bulunduğu adrese düzenlediği operasyonla 1 kilo 464 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. Narkotik köpeği, evdeki bazanın içinde gizlenmiş uyuşturucuyu bulmak için önce kokladı ardından patisiyle işaret etti. İki şüpheli, gözaltına alınarak tutuklandı.

Bu operasyon, jandarmanın uyuşturucu ticareti ile mücadele çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen iki kişinin izini sürdü. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesiyle harekete geçen jandarma, Ş.C. ve B.C. adıyla bilinen şahısları yaklaşık altı gün boyunca teknik ve fiziksel olarak takip etti. Elde edilen bulgular neticesinde, jandarma KOM ekipleri narkotik köpeği ile birlikte şahısların yaşadığı eve baskın düzenledi. Operasyon sırasında, şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada, narkotik köpeği bazanın altında bulunan uyuşturucu maddeleri tespit etti. Elde edilen deliller arasında 1 kilo 464 gram bonzai, hassas terazi ve 170 ml aseton sıvısı da yer aldı. Gözaltına alınan şahıslar, jandarmada işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aksaray Adliyesine sevk edildi ve burada tutuklanarak cezaevine gönderildi.