Yusuf Alemdar, Dünya Çölyak Günü’nde Hastalarla Bir Araya Gelerek Glütensiz Ürün Müjdesi Verdi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde düzenlenen etkinlikte çölyak hastalarıyla buluştu. Başkan Alemdar, Demokrasi Meydanı’nda glütensiz ürünlerin sunulacağı bir alan açacaklarını müjdeledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 9 Mayıs Dünya Çölyak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla özel bir etkinliğe katılım gösterdi. Bu programda, çölyak hastaları ve onların aileleriyle buluşan Alemdar, Demokrasi Meydanı’nda çölyak hastalarına yönelik glütensiz ürünlerin yer alacağı bir noktanın açılacağını müjdeledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinliğe, Sakarya’da yaşayan çölyak hastaları ve yakınları büyük ilgi gösterdi. Programa, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Öksüzoğlu, Şube Müdürü İbrahim İkiz ve Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Metin Çoban da katıldı. Başkan Alemdar, çölyak hastalığıyla mücadele eden tüm vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek önemli bir müjde paylaştı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, çölyak hastalarına uygun, glütensiz gıda ürünlerinin satışının yapılacağı bir alanın oluşturulacağını duyuran Alemdar, bu sürecin iki hafta içinde tamamlanacağını ifade etti.

Açıklamalarda bulunan Alemdar, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sizlerin karşılaştığı zorlukların farkındayız. Bu doğrultuda yaşadığınız güçlükleri göz ardı etmeyeceğiz. En kısa sürede Demokrasi Meydanı’nda çölyak hastalarımız için gerekli gıda maddelerinin bulunacağı bir alan oluşturacağız. Ekiplerimiz gerekli hazırlıkları en kısa süre içinde yapacak ve bu ürünler vatandaşlarımızla buluşacak” şeklinde konuştu.

Başkan Alemdar ayrıca, “Hepimizin hayatında farklı zorluklar bulunmakta. Bizim amacımız, sizin emanet ettiğiniz bu şehirde taleplerinize kulak vermek ve uygun çözümler üretmektir. Sizlerin verdiği bu değerli mücadelede Rabbim size kolaylık versin. Unutmayın, kapımız ve gönlümüz daima sizlere açıktır. Birlikte zorlukların üstesinden el birliğiyle gelebiliriz” dedi.

Ayrıca, etkinlikte katılımcıların taleplerini dinleyen Alemdar, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.