Kars’ta yıldırım düşmesi sonucu 10 büyükbaş hayvan telef oldu, 2 çoban yaralandı

Kars’ın Kağızman ilçesinde, yıldırım düşmesi sonucu 10 büyükbaş hayvan telef oldu. Olayda yaralanan çobanlar Ö.B. ve Gökhan Y., köylülerin yardımıyla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyi.

Kars'ın Kağızman ilçesinde, yıldırım düşmesi sonucu 10 büyükbaş hayvan telef

Kars’ta, büyükbaş hayvan sürüsüne düşen yıldırım, iki çobanın yaralanmasına ve 10 büyükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu.

Sağanak yağmur, Kars’ın Kağızman ilçesindeki Kömürlü köyünde hayatı zorlaştırırken, hayvanlarını arazide otlatan çobanlar Ö.B. ve Gökhan Y., yağmurun ardından köye dönmek için harekete geçti. İki çoban, hayvanlarıyla beraber yola çıktıkları sırada, peş peşe düşen yıldırımlardan biri sürülerine isabet etti. Bu talihsiz olay sonucunda çobanlar kısa süreli baygınlık yaşadı ve 10 büyükbaş hayvan hayatını kaybetti.

Köylülerin yardımıyla yaralı çobanlar, Kars’taki hastanelere kaldırıldı. Olayı aktaran Gökhan Y., hayvanlarla köye dönerken yıldırım düşmesi sonucu kendilerine geldiklerinde hayvanların telef olduğunu ifade etti. Yaralıların hastanede tedavi altında olduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.