Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zonguldak’ta Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş Gerçekleştirildi

Zonguldak’ta 10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü ve 6 Mayıs Dünya Astım Günü kapsamında düzenlenen “Sağlıklı ve Hareketli Yaşama Merhaba” yürüyüşü, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner’in sağlık ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulamasıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte katılımcılara elma ve broşürler dağıtıldı.

Zonguldak'ta 10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü ve 6

Zonguldak’ta, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü ve 6 Mayıs Dünya Astım Günü çerçevesinde “Sağlıklı ve Hareketli Yaşama Merhaba” temalı bir yürüyüş düzenlendi. Etkinlik, Kemal Köksal Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Stadyumda bir araya gelen sağlık profesyonelleri ve öğrenciler, antrenörler eşliğinde ısınma hareketlerinin ardından pankartlarla yaklaşık 40 dakika yürüdü. Yürüyüş sonrası, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, fiziksel aktivitenin önemi üzerinde durarak konuşma yaptı. Dr. Güner, bu yıl Dünya Astım Günü’nün temasının “Astımda inhaler tedavi: Ne kadar doğru, o kadar etkili” olduğunu belirterek, çeşitli sağlık çalışanları ve hastalara yönelik etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Astımın hava yollarını etkilediğini dile getiren Güner, inhaler tedavinin doğru şekilde uygulanmasının önemini vurguladı. “İnhaler tedaviler, ilaçların doğrudan hava yollarına ulaşmasını sağlıyor ve bu sayede düşük dozajda etkili olabiliyor. Ancak birçok astım hastasında bu cihazların doğru kullanılmadığı gözleniyor ve bu durum tedavinin etkinliğini azaltıyor,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Dr. Güner, toplumda fiziksel aktivitenin artırılmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Günlük 30-60 dakikalık fiziksel aktivitenin, hastalıkların önlenmesi için etkili bir yöntem olduğunu ifade eden Güner, her yıl 10 Mayıs’ın bu amaçla etkinliklerle kutlandığını ve geniş bir katılım sağlandığını söyledi.

Etkinlik sonunda, katılımcılara Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından elma, şapka ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.