Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya’da Öğrencilere Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Desteği Veriliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, LGS ve YKS için sınav kaygısını azaltmak isteyen öğrencilere destek veriyor. Aile Eğitim Merkezleri’nde uzman psikologlar, ücretsiz hizmetle öğrencilerin stresle başa çıkmalarına yardımcı oluyor. Zeliha Sevgi Altınterim, bazı öğrencilerin sınavlar sırasında kaygının yüksek olmasının başarıyı olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, LGS ve YKS için sınav kaygısını azaltmak

LGS ve YKS’ye hazırlanan milyonlarca öğrenci için geri sayım devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi stres ve kaygı içinde olan öğrencilere destek olmayı ihmal etmiyor. Belediyeye bağlı Aile Eğitim Merkezleri’nde çalışan uzman psikologlar, öğrencilerin sınav sürecindeki endişelerini aşarak daha sağlıklı bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, LGS ve YKS yaklaştıkça artan endişeyle başa çıkmakta zorlanan öğrencilere yardım eli uzatıyor. Özellikle Haşim İşcan, Çamlıbel, Ünsal ve Fatih Aile Eğitim Merkezleri’nde çalışan psikologlar, gençlerin bu zorlu dönemi daha az stresle ve bilinçli bir şekilde geçirebilmeleri için ücretsiz psikolojik destek sunarak öğrencilere ve ailelerine güven sağlıyor.

Uzman psikolog Zeliha Sevgi Altınterim, sınav kaygısının performans kaygısının bir türü olduğunu ifade etti. Altınterim, “Sınavlar her bireyde belli bir düzeyde kaygı yaratır. Ancak bu kaygı, çoğu zaman motive edici olabilir. Fakat bazı gençler için sınavlar, aşırı stres ve baskıya neden olan bir süreç haline gelebiliyor” şeklinde konuştu. Sınav esnasında yaşanan kaygının öğrencilerin performansını olumsuz etkileyebileceğinin altını çizen Altınterim, “Öğrenciler, sınav sırasında konsantrasyon kaybı, dikkat dağılması ve fiziksel belirtiler gibi sorunlarla karşılaşabilir. Bu durumlar sınav başarısını ciddi şekilde etkileyebilir” diye belirtti.

Öğrenciler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dört ayrı Aile Eğitim Merkezi’nde sunduğu psikolojik destek hizmetleri aracılığıyla sınav kaygısını aşma imkânına sahip oluyor. Uzmanlar, Haşim İşcan, Çamlıbel, Ünsal ve Fatih Aile Eğitim Merkezleri’nde bireysel randevularla öğrencilere özel ücretsiz destek programları sunuyor.